Διεθνή

Φάουτσι: H μετάλλαξη Όμικρον «μάλλον πιο ήπια» από τη Δέλτα

Φάουτσι: H μετάλλαξη Όμικρον «μάλλον πιο ήπια» από τη Δέλτα
Η νέα παραλλαγή είναι «σαφώς εξαιρετικά μεταδοτική», πολύ πιθανόν περισσότερο από τη Δέλτα, το σημερινό κυρίαρχο παγκόσμιο στέλεχος, είπε ο Φάουτσι

Ο κορυφαίος αμερικανός επιστήμονας Άντονι Φάουτσι δήλωσε την Τρίτη 7/12 ότι θα χρειαστούν εβδομάδες για να κριθεί η σοβαρότητα της νέας παραλλαγής του κορωνοϊού Όμικρον, ωστόσο οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι δεν είναι πιο σοβαρή από προηγούμενα στελέχη αλλά πιθανώς πιο ήπιο.

Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Προέδρου Τζο Μπάιντεν εξήγησε τα γνωστά και τα άγνωστα δεδομένα για την Όμικρον λέγοντας ότι χωρίζονται σε τρεις βασικούς τομείς: μεταδοτικότητα, πόσο καλά αποφεύγει την ανοσία από προηγούμενη μόλυνση και τα εμβόλια και η σοβαρότητα της ασθένειας.

Η νέα παραλλαγή είναι «σαφώς εξαιρετικά μεταδοτική», πολύ πιθανόν περισσότερο από τη Δέλτα, το σημερινό κυρίαρχο παγκόσμιο στέλεχος, είπε ο Φάουτσι.

Η συγκέντρωση επιδημιολογικών δεδομένων από όλο τον κόσμο δείχνει επίσης ότι οι επαναμολύνσεις είναι υψηλότερες με την Όμικρον.

Ο Φάουτσι, ο επί μακρόν διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID), είπε ότι τα εργαστηριακά αποτελέσματα που δοκίμασαν την ισχύ των αντισωμάτων από τα τρέχοντα εμβόλια κατά της Όμικρον, θα πρέπει να βγούν τις «επόμενες ημέρες».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments