Πολιτική

Τσουνάμι στον ΣΥΡΙΖΑ από τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ

Τσουνάμι στον ΣΥΡΙΖΑ από τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ
Πώς μια εσωκομματική διαδικασία στο Κίνημα Αλλαγής εντείνει την εσωστρέφεια στον ΣΥΡΙΖΑ

Η εσωκομματική αναμέτρηση στο ΠΑΣΟΚ, δεν έχει περάσει αβρόχοις ποσίν στον ΣΥΡΙΖΑ. Η μεγάλη συμμετοχή αλλά, κυρίως το αποτέλεσμα έχουν προκαλέσει ισχυρές αναταράξεις στην αξιωματική αντιπολίτευση. Πριν καλά-καλά ανακοινωθούν τα αποτελέσματα, τόσο ο ευρωβουλευτής του κόμματος Στέλιος Κουλογλου όσο και ο πρώην συντονιστής του Μαξίμου επί κυβερνήσεως του Αλέξη Τσίπρα, Χριστόφορος Βερναρδάκης έστειλαν ηχηρά μηνύματα στην ηγεσία.

Ο ευρωβουλευτής έκανε λόγο για το νέο «ανταγωνιστή του Αλέξη Τσίπρα», και όχι μόνον ηλικιακά και ο δεύτερος αναφέρθηκε στην «ανάγκη διαλόγου με το χώρο της σοσιαλοδημοκρατίας». Αλλά και στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, προκλήθηκαν εσωτερικές συγκρούσεις αναφορικά με θέματα κεντρικού πολιτικού σχεδιασμού.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί στη Κουμουνδούρου είναι το γεγονός πως δυο ημέρες μετά την αρνητική ψήφο εντός του κοινοβουλίου περί υποχρεωτικότητας του εμβολίου, για τις ηλικίες άνω των 60, κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, η πλειοψηφία ψήφισε υπέρ της υποχρεωτικότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν ήταν λίγοι εκείνοι που εκτιίμησαν πως «η υποχρεωτικότητα είναι και αναγκαία και θα συμβάλει ουσιαστικά»!

Το ίδιο είχε συμβεί και στην υπόθεση της σημαντικής ελληνογαλλικής συμφωνίας, όταν ο Αλέξης Τσίπρας αναγκάστηκε, κυριολεκτικά τη τελευταία στιγμή, να αλλάξει την αρχική του θέση και να την καταψηφίσει, προκαλώντας σοβαρές εσωτερικές αντιδράσεις.

Το τσουνάμι του αποτελέσματος

Η σχεδόν βέβαιη επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη, έχει προκαλέσει τσουνάμι αντιδράσεων εντός των κόλπων του ΣΥΡΙΖΑ. Στελέχη, όπως ο Νίκος Παπάς, Χρήστος Σπίρτζης, Δημήτρης Χατζησωκράτης, Νίκος Μπίστης θέτουν εκ νέου θέμα διερεύνησης του κόμματος και αλλαγής αντιπολιτευτικής ατζέντας. Λέγεται πως έθεσαν το όλο θέμα και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα καθώς θεωρούν πως ο πολιτικός χρόνος μειώνεται δραματικά για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πρωτοβουλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη σε θέματα οικονομίας αλλά και ευρύτερης πολιτικής, όπως, επίσης και η ανάδειξη του νέου Νίκου Ανδρουλάκη, προκαλούν, πλέον ασφυξία στον ΣΥΡΙΖΑ.

Εντός αυτού του αρνητικού κλίματος κάποιοι θεωρούν δεδομένο πως ο Αλέξης Τσίπρας θα υποχρεωθεί να προχωρήσει σε αλλαγές προσώπων που έχουν θέσεις ευθύνης…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments