Διεθνή

Συνελήφθη Ολυμπιονίκης για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου

Συνελήφθη Ολυμπιονίκης για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου
Στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας έχουν ήδη προσαχθεί αρκετά άτομα, εκτός από τον Ολυμπιονίκη που καρηγορείται

Ο 29χρονος Γάλλος Ολυμπιονίκης της κολύμβησης, Γιανίκ Ανιέλ, ο συνελήφθη στη Μιλούζ, στο πλαίσιο έρευνας για «βία και σεξουαλική κακοποίηση παιδιού κάτω των 15 ετών», σύμφωνα με τοπικές αστυνομικές πηγές.

Ο Ανιέλ συνελήφθη από την αστυνομία στο πλαίσιο έρευνας για «βιασμό και σεξουαλική επίθεση σε 15χρονη (που σημαίνει ότι το φερόμενο θύμα θα μπορούσε να ήταν κάτω των 15 ετών τη στιγμή των γεγονότων)», όπωςωπληροφορήθηκε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων από την Εισαγγελία της Μιλούζ. Στο πλαίσιο αυτής της δικαστικής έρευνας έχουν ήδη προσαχθεί αρκετά άτομα.

Υπό κράτηση ο Ανιέλ

Ο Ανιέλ «συνελήφθη στο Παρίσι και τέθηκε υπό αστυνομική κράτηση στη Μιλούζ», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εισαγγελέας της πόλης, Έντβίζ Ρου-Μοριζό. Ο εισαγγελέας διευκρίνισε ότι τα γεγονότα χρονολογούνται «περίπου στο 2016».

Ο πρώην κολυμβητής συνελήφθη και όχι απλώς κλήθηκε «επειδή η αστυνομία το έκρινε απαραίτητο, γιατί τα γεγονότα είναι ιδιαίτερα σοβαρά». Η κράτηση από την αστυνομία ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης και μπορεί να διαρκέσει το πολύ 48 ώρες, ενώ έχει υποβληθεί μήνυση από το φερόμενο ως θύμα.

Η πορεία του Ανιέλ

Ο Ανιέλ αποσύρθηκε από τις πισίνες το 2016, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, σε ηλικία 24 ετών. Κέρδισε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 το χρυσό στα 200 μ. ελεύθερο και στα 4Χ100 μ. ελεύθερο, καθώς και το ασημένιο με την ομάδα 4Χ200 μ. ελεύθερο.

Το 2013, χώρισε με τον πρώην μέντορά του στη Νίκαια, Φαμπρίς Πελεράν και δεν ξαναβρέθηκε ποτέ στο επίπεδο απόδοσης που τον είχε κάνει έναν εξαιρετικό πρωταθλητή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments