Οικονομία

Χρίστος Δήμας: Η Ελλάδα ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις στην έρευνα και ανάπτυξη

Χρίστος Δήμας: Η Ελλάδα ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις στην έρευνα και ανάπτυξη
Χρίστος Δήμας: Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας εκτίμησε πως το ελληνικό οικοσύστημα βρίσκεται σε διαρκή ανάπτυξη.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας εκτίμησε πως το ελληνικό οικοσύστημα βρίσκεται σε διαρκή ανάπτυξη. Παράλληλα, τόνισε πως η Ελλάδα έχει γίνει ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις στην έρευνα και ανάπτυξη.

Τι δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης

Ο υφυπουργός  Έρευνας και Καινοτομίας, Χρίστος Δήμας, σημείωσε ότι ήταν «βασικό να γίνει μια σαφής καταγραφή του οικοσυστήματος στην Ελλάδα έτσι ώστε να παράξουμε πολιτικές που θα βοηθήσουν το οικοσύστημα να αναπτυχθεί έτσι ώστε να δημιουργηθούν νέες υπηρεσίες, προϊόντα και φυσικά νέες καλά αμειβόμενες  θέσεις εργασίας».

Προσέθεσε πως πλέον η Ελλάδα είναι από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς στην Ευρώπη για επενδύσεις στον τομέα έρευνας και ανάπτυξης και αναμένουμε στα επόμενα χρόνια οι επενδύσεις να ανέλθουν στα 300 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, ο υφυπουργός  τόνισε ότι γίνονται προσπάθειες να απλοποιηθούν περαιτέρω οι διαδικασίες, όπως οι υπερ-έκπτωσεις των δαπανών, έτσι ώστε να υποστηριχθεί η ανάπτυξη και λειτουργία του οικοσυστήματος, και πρόσθεσε πως το Ταμείο Ανάκαμψης αποτελεί μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για τις εταιρίες αλλά και για την οικονομία της χώρας.

Ο ίδιος ανέφερε πως στους βασικούς στόχους είναι να αυξηθεί η εξωστρέφεια του οικοσυστήματος, η  έννοια της επιχειρηματικότητας να μπει στα Πανεπιστήμια και στα ερευνητικά κέντρα και να υπάρχει σύνδεση των επιχειρήσεων με την εκπαιδευτική κοινότητα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments