Αθλητισμός

ΠΑΟΚ – Λαμία 2-1: Επιστροφή μετ’ εμποδίων στις νίκες

ΠΑΟΚ – Λαμία 2-1: Επιστροφή μετ’ εμποδίων στις νίκες
Επιστροφή μετ’ εμποδίων στις νίκες για τον ΠΑΟΚ μετά από τρεις σερί ήττες - Το VAR έδωσε τη νίκη

Μετά από ένα σερί τριών διαδοχικών ηττών στη Super League 1, ο ΠΑΟΚ επικράτησε αν και δύσκολα, της Λαμίας με 2 -1 και με ανατροπή για τη 13η «στροφή» του πρωταθλήματος.

Με δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής του «Δικεφάλου του Βορρά», Ραζβάν Λουτσέσκου, εμφανίστηκε εκνευρισμένος ερωτηθείς για τις φήμες που υπήρξαν από τη Ρουμανία πως θα παραιτηθεί μετά τον σημερινό αγώνα, χρησιμοποιώντας σκληρή… γλώσσα.

Οι φάσεις του αγώνα

Η Λαμία πολύ νωρίς στο ματς (7’) βρήκε τον τρόπο να σκοράρει με τον Αραμπούλι να πλασάρει τον Πασχαλάκη (0-1), σε μια φάση που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των ανθρώπων του «Δικεφάλου» για φάουλ του Μπεχαράνο πάνω στον Τσιγγάρα στο ξεκίνημά της. Το 0-1 ήταν γεγονός και έφερνε με το… καλησπέρα τους γηπεδούχους με την πλάτη στον τοίχο.

Η αντίδραση ήταν άμεση και ήρθε στο 17ο λεπτό (1-1) χάρη στην επιμονή του Αουγκούστο και το πλασέ του Λευτέρη Λυράτζη, ο οποίος στην 21η συμμετοχή με την «ασπρόμαυρη» φανέλα του ΠΑΟΚ πέτυχε το πρώτο του γκολ και δεύτερο το πρωτάθλημα της Superleague Interwetten.

Ο Μουργκ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Γκαραβέλη στο 31’ χωρίς κάτι άλλο αξιόλογο να συμβεί μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, που βρήκε τις δύο ομάδες στο 1-1.

Με την είσοδο του Σουριναμέζου ο ΠΑΟΚ ζωντάνεψε και κατάφερε να ολοκληρώσει στην ανατροπή με τον Γιάσμιν Κούρτιτς. Ο Σλοβένος χαφσ’ ένα ματς που βάσει απόδοσης μέχρι εκείνη την στιγμή θα έπρεπε να έχει γίνει αλλαγή ήταν αυτός που με πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Γκαραβέλη γράφοντας στο 64ο λεπτό το 2-1.

Το VAR έδωσε τη νίκη

Οι γηπεδούχοι θέλησαν να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων η Λαμία σκόραρε με την κεφαλιά του Τσούκαλου, αλλά με την υπόδειξη του βοηθού Νικολακάκη και την εξέταση από το VAR το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λουτσέσκου:

Για το σημερινό παιχνίδι: «Κρατάμε τη νίκη, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Αφήνουμε πίσω την αρνητική ατμόσφαιρα που ακολούθησε μετά τα αρνητικά αποτελέσματα. Ξέρουμε καλά τι περάσαμε, επιστρέψαμε και πρέπει να χτίσουμε, να παλεύουμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Σήμερα ήταν θέμα να μπούμε μέσα και να κερδίσουμε. Η ομάδα πάλεψε.

Τη δεδομένη στιγμή χρειαζόμαστε νίκες, όπως αυτή της Πέμπτης και τη σημερινή. Πρέπει να χτίσουμε πάνω σε αυτό ώστε να ανέβει η αυτοπεποίθησή μας και προσπαθούμε να παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο σε σχέση με τώρα. Σήμερα κάναμε ένα καλό παιχνίδι με ευκαιρίες, ελέγξαμε τον ρυθμό.

Στα τελευταία πέντε λεπτά η Λαμία μας πίεσε με μεγάλες μπάλες, αλλά θεωρώ ότι ελέγξαμε την κατάσταση. Μέσω αυτών των αποτελεσμάτων έρχεται η αυτοπεποίθηση να σκοράρουμε πιο εύκολα, αυτά τα γκολ θα μας δώσουν και τις πιο εύκολες νίκες».

Για την έλλειψη ενέργειας για την παρουσία των Τσιγγάρα και Λύραντζη: «Είναι αλήθεια ότι οι τραυματισμοί μας στοίχισαν, χάσαμε παίκτες σε κρίσιμες στιγμές. Όσοι μπήκαν σήμερα έκαναν καλή δουλειά, ήταν η κατάλληλη στιγμή και είμαι ικανοποιημένος». 

Οι συνθέσεις

ΠΑΟΚ -Ραζβάν Λουτσέσκου: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Κούρτιτς (82’ Σβαμπ), Τσιγγάρας, Μουργκ (62’ Μπίσεσβαρ), Αουγκούστο (75’ Σφιντέρσκι), Ζίβκοβιτς, Ακπομ (82’ Εσίτι).

Λαμία -Μιχάλης Γρηγορίου: Γκαραβέλης, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Προβυδάκης, Μπεχαράνο (86’ Τσούκαλος), Γκέντσογλου (70’ Τζανδάρης), Ελευθεριάδης (79’ Μανουσάκης), Νούνιες (70’ Τάιρον), Ρόμανιτς, Αραμπούλι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments