Διεθνή

Ιταλία: Τέσσερις νεκροί από κατάρρευση πολυκατοικίας – Αγνοούνται παιδιά

Ιταλία: Τέσσερις νεκροί από κατάρρευση πολυκατοικίας – Αγνοούνται παιδιά
Ολονύχτιες έρευνες των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό των αγνοουμένων

Τραγωδία στην Ιταλία. Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε αγνοούνται, ανάμεσά τους και παιδιά, μετά την κατάρρευση τετραώροφης πολυκατοικίας, η οποία προκλήθηκε από έκρηξη στην πόλη Ραβανούσα της Σικελίας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των τοπικών αρχών.

Σε εξέλιξη επιχείρηση εντοπισμού των αγνοουμένων

Το τετραώροφο κτίριο κατέρρευσε, το βράδυ του Σαββάτου, στη Σικελία, εξαιτίας έκρηξης αερίου και σωστικά συνεργεία αναζητούν τουλάχιστον 5 ενοίκους του που αγνοούνται, ανάμεσά τους παιδιά, μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του πρακτορείου, στο κτίριο εκδηλώθηκε πυρκαγιά μετά την έκρηξη σωλήνα μεταφοράς φυσικού αερίου στη Ραβανούσα.

Τα αίτια της έκρηξης

Η έκρηξη προκάλεσε ζημιές σε άλλα τουλάχιστον δύο κτίρια στο κέντρο της πόλης,. Η τραγωδία, φαίνεται ότι οφείλεται σε έκρηξη σε σωλήνα μεταφοράς φυσικού αερίου, επεσήμαναν οι αρχές, προσθέτοντας ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό.

“Πιθανόν αέριο συσσωρεύθηκε σε μια κοιλότητα. Ένας τυχαίος καταλύτης –ένα αυτοκίνητο, μια ηλεκτρική συσκευή, ένας ανελκυστήρας– ενδέχεται στη συνέχεια να προκάλεσε την έκρηξη αυτού του θύλακα αερίου”, σχολίασε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Rainews 2 ο επικεφαλής της πυροσβεστικής του Αγκριτζέντο Τζουζέπε Μερεντίνο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments