Διεθνή

Σπάνιο ψάρι: Πλάνα από το ερπετό με το διάφανο κεφάλι και τα φωσφοριζέ πράσινα μάτια

Σπάνιο ψάρι: Πλάνα από το ερπετό με το διάφανο κεφάλι και τα φωσφοριζέ πράσινα μάτια
Σπάνιο ψάρι: Θεωρείται ένα από τα πιο παράξενα ερπετά στο βυθό καθώς διαθέτει διάφανο κεφάλι και φωσφοριζέ πράσινα μάτια.

Το Ερευνητικό Ινστιτούτο Ενυδρείων του Monterey Bay, ή MBARI, δημοσίευσε νέο βίντεο με ένα Σπάνιο ψάρι που έχει διάφανο κεφάλι.

Τηλεκατευθυνόμενο όχημα του Ινστιτούτου κατέγραψε πλάνα από το ψάρι barreleye, με την επιστημονική ονομασία Macropinna microstoma, στον κόλπο Monterey στα ανοικτά των ακτών της Καλιφόρνια την περασμένη εβδομάδα. Σπάνιο ψάρι

Έχει διάφανο μέτωπο

Θεωρείται ένα από τα πιο παράξενα ψάρια, εξαιτίας του διάφανου μετώπου και των φωσφοριζέ πράσινων ματιών του. Σύμφωνα με το cntet, το ψάρι μπορεί να κοιτάξει προς τα πάνω μέσα από το μέτωπό του για να βρει θήραμα. Αρχικά, οι θαλάσσιοι βιολόγοι πίστευαν ότι τα δύο μάτια ήταν στατικά και πρόσφεραν την ικανότητα της όρασης προς τα πάνω.

Ωστόσο, μελέτες που δημοσιεύτηκαν το 2009 περιέγραφαν πώς τα μάτια μάτια μπορούν να περιστραφούν και μπροστά, αλλά και προς τα πάνω μέσα στο διαφανές κεφάλι. Αυτό επιτρέπει στο ψάρι να παρακολουθεί τι μπαίνει στόμα του.

Σπάνιο ψάρι

Τρέφεται κυρίως με ζωοπλανγκτόν τo Σπάνιο ψάρι

Το ψάρι φτάνει σε μήκος τα 15 εκατ. και τρέφεται κυρίως με ζωοπλανγκτόν. Οι δύο μικρές εσοχές στο πρόσωπό του είναι στην πραγματικότητα οσφρητικά όργανα, ουσιαστικά ρουθούνια. Ζει στα βάθη των ωκεανών λόγω των ευαίσθητων στο φως σωληνοειδών ματιών τους.

«Τα τηλεχειριζόμενα οχήματα Ventana και Doc Ricketts της MBARI έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 5.600 καταδύσεις και έχουν καταγράψει περισσότερες από 27.600 ώρες βίντεο, ωστόσο έχουμε συναντήσει αυτό το ψάρι μόνο εννέα φορές», ανέφερε η οργάνωση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments