Ελλάδα

Συνταξιούχοι: Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα για αύξηση των συντάξεων και στήριξη του ΕΣΥ

Συνταξιούχοι: Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα για αύξηση των συντάξεων και στήριξη του ΕΣΥ
Συνταξιούχοι: Στο ύψος της Βουλής κλούβες των ΜΑΤ έχουν κλείσει το δρόμο και εμποδίζουν τους συνταξιούχους να προχωρήσουν προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Οι συνταξιούχοι έχουν κατέβει σε πορεία στο κέντρο της Αθήνας διαδηλώνοντας για αύξηση των συντάξεων αλλά καλούν και όλες τις οργανώσεις να διαδηλώσουν μαζί τους. Με συνθήματα όπως «φέρτε πίσω όλα τα κλεμμένα με αίμα ο λαός τα έχει πληρωμένα», οι διαδηλωτές  έδωσαν το παρόν στην πλατεία Κλαυθμώνος από όπου ξεκίνησαν πορεία για να κατευθυνθούν προς το Μέγαρο Μαξίμου. Συνταξιούχοι

Πηγαίνουν προς τη Βουλή

Ωστόσο, στο ύψος της Βουλής κλούβες των ΜΑΤ έχουν κλείσει το δρόμο και τους εμποδίζουν να προχωρήσουν προς τη Βουλή των Ελλήνων. Κάτι που καταγγέλλουν οι διαδηλωτές.

Οι συνταξιούχοι απαιτούν στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, απόδοση σε όλους τους συνταξιούχους της 13ης και 14ης σύνταξης καθώς και αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις. Ζητούν να τους τους αποδοθεί το 0,5% του τακτικού προϋπολογισμού που είναι νομοθετημένο για τα έτη 2020 – 2021 καθώς και τα αναδρομικά αφορολόγητα.

Στην κινητοποίηση παραβρίσκεται αντιπροσωπεία από την ΕΓ του ΠΑΜΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Πέρρο, ενώ χαιρετιστήρια μηνύματα έστειλαν η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα και η Κίνηση Απόστρατων Αστυνομικών. Λόγω της κινητοποίησης κλειστές είναι: η Βασιλίσσης Σοφίας από Σέκερη και η Βασιλίσσης Αμαλίας.

Συντάξεις Ιανουαρίου: Πότε πληρώνονται οι συνταξιούχοι για κύριες και επικουρικές συντάξεις

Ο ΕΦΚΑ ανακοίνωσε τις επίσημες ημερομηνίες για τις συντάξεις Ιανουαρίου, κύριων και επικουρικών. Στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της ταυτόχρονης καταβολής των κύριων και επικουρικών συντάξεων το Διοικητικό Συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε στη συνεδρίαση της 2ας Δεκεμβρίου 2021 το ακόλουθο πρόγραμμα πληρωμής των κύριων και επικουρικών συντάξεων. Συνταξιούχοι

Πότε πληρώνονται οι συνταξιούχοι

  • Στις 20 Δεκεμβρίου 2021, ημέρα Δευτέρα θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές  συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).
  • Στις 21 Δεκεμβρίου 2021, ημέρα Τρίτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.
  • Στις 22 Δεκεμβρίου 2021, ημέρα Τετάρτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ)  που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.
  • Στις 23 Δεκεμβρίου 2021, ημέρα Πέμπτη θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές  συντάξεις του Δημοσίου, του τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments