Πολιτική

Τσίπρας: Κύκλος επαφών για την έξοδο από την εσωστρέφεια ενόψει προϋπολογισμού

Τσίπρας: Κύκλος επαφών για την έξοδο από την εσωστρέφεια ενόψει προϋπολογισμού
Ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου γράφει για την περίοδο εσωστρέφεις και περιδίνησης που διανύει ο ΣΥΡΙΖΑ

Το κλίμα στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου, δεν θυμίζει σε τίποτα ακόμη και τις ημέρες μετά την εκλογική ήττα, πριν δυο χρόνια. Τότε το ποσοστό 32% που ανέδειξε τον ΣΥΡΙΖΑ στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χαρακτηριζόταν από μια «δημιουργική ενδοσκόπηση» όπως συμβαίνει, περίπου, σε όλα τα κόμματα εξουσίας που ηττώνται. Όλοι ανέμεναν τη διεξαγωγή του συνεδρίου που λόγω της πανδημίας αναβλήθηκε επ’ αόριστον.

Δυο χρόνια, μετά, ο ΣΥΡΙΖΑ διανύει περίοδο εσωστρέφειας και περιδίνησης. Η ανθρωποφαγία αλλά και οι εσωτερικές συγκρούσεις ακόμη και σε προσωπικό επίπεδο, διαμορφώνουν κλίμα διάλυσης. Ο πρόεδρος του κόμματος, βρίσκεται στη θέση του βαλλόμενου, πανταχόθεν. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που τον καλούν να αναλάβει άμεσα ηγετικές πρωτοβουλίες, με την ημερομηνία του συνεδρίου-24 έως 27 Φεβρουαρίου- να πιέζει απειλητικά.

Κύκλος επαφών

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή για την έγκριση του προϋπολογισμού, έχει ξεκινήσει ένα μεγάλο κύκλο επαφών. Επιδιώκοντας να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα και να δημιουργήσει συνθήκες ανασύνθεσης και όπως σημείωνε και στέλεχος του κόμματος, «τελικής αντεπίθεσης». Αξίζει να σημειωθεί πως εντός της Κουμουνδούρου, είναι αρκετοί εκείνοι που συνεχίζουν να πιστεύουν πως ο πρωθυπουργός δεν έχει αποκλείσει τη προοπτική των πρόωρων εκλογών και ενδέχεται να αποτελέσει το πολιτικό του όπλο για «ξαφνική» ανακοίνωση, θέλοντας να βρεθεί σε πλεονεκτική θέση. Θεωρώντας πως οι οποίες καθυστερήσεις σε κεντρικές αποφάσεις ενδέχεται να αποτελέσουν και μείζον κίνδυνο για το εκλογικό ποσοστό του κόμματος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές,  συνομιλεί καθημερινώς με τα οικονομικά  στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, προεξάρχοντος του Ευκλείδη Τσακαλώτου, της Έφης Αχτσιογλου, του Αλέξη Χαρίτση. Έχει συναντηθεί την τελευταία περίοδο, δυο φορές και με τον Δημήτρη Λιάκο και λίαν προσφάτως και με τον Γιάννη Δραγασάκη σε μια προσωπική συνάντηση. Η συζήτηση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είχε αποκλειστικό θέμα τον προϋπολογισμό αλλά επεκτάθηκε και σε θέματα ευρύτερους πολιτικού ενδιαφέροντος καθώς και σε εσωκομματικά ζητήματα.

Η γνώμη του πρώην αντιπροέδρου της κυβερνήσεως, έχει ιδιαίτερη σημασία για τον Αλέξη Τσίπρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments