Αθλητισμός

Αγουέρο: «Πρέπει να διαφυλάξω την υγεία μου»

Αγουέρο: «Πρέπει να διαφυλάξω την υγεία μου»
Αγουέρο: «Ήθελα απλώς να γίνω επαγγελματίας παίκτης και δεν πίστευα ποτέ ότι θα έπαιζα στην Ευρώπη, αλλά κατάφερα να έκανα το όνειρό μου».

Ο επιθετικός παίκτης της Μπαρτσελόνα και της εθνικής Αργεντινής Σέρχιο Αγουέρο ανακοίνωσε επίσημα την αποχώρησή του από το ποδόσφαιρο σήμερα 15 Δεκεμβρίου  σε ηλικία 33 ετών, αφού διαγνώστηκε με καρδιακή πάθηση, βάζοντας τελεία σε μια  18χρονη καριέρα κατά την οποία κατάφερε να σκοράρει πάνω από 400 γκολ. Αγουέρο

«Είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή, αλλά είμαι ήσυχος με την απόφαση που πήρα»

Ο Αγουέρο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στις 30 Οκτωβρίου, αφού ένιωσε πόνους στο στήθος και αναπνευστικές δυσκολίες στην ισοπαλία (1-1) της Μπαρτσελόνα με την Αλαβές. Ο σύλλογος ανακοίνωσε λίγες ημέρες αργότερα ότι ο παίκτης θα μείνει εκτός για τουλάχιστον τρεις μήνες μετά από καρδιακή ανάλυση.

«Αυτή η συνέντευξη Τύπου είναι για να ενημερώσω ότι αποφάσισα να σταματήσω να παίζω ποδόσφαιρο. Είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή, αλλά είμαι ήσυχος με την απόφαση που πήρα», είπε ο δακρυσμένος Αγουέρο στο «Καμπ Νου». Και πρόσθεσε: «Είναι μια απόφαση που πήρα για να διαφυλάξω την υγεία μου. Είναι αυτό που μου είπαν οι γιατροί… ότι δηλαδή θα ήταν καλύτερα να σταματήσω να παίζω. Πήρα την απόφαση πριν από περίπου 10 ημέρες. Είμαι πολύ υπερήφανος για την καριέρα μου, ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Ήθελα απλώς να γίνω επαγγελματίας παίκτης και δεν πίστευα ποτέ ότι θα έπαιζα στην Ευρώπη».

Αγουέρο

Έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου

Ο Αργεντινός εντάχθηκε στην Μπαρτσελόνα ως ελεύθερη μεταγραφή, αλλά έκανε μόνο πέντε εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις λόγω τραυματισμού στη γάμπα και καρδιακών προβλημάτων, βάζοντας γκολ μία φορά στην εντός έδρας ήττα με 2-1 από τη Ρεάλ Μαδρίτης, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ο Αγουέρο μετακόμισε μόνιμα στην Ισπανία μετά από μια δεκαετία με την πρωταθλήτρια της Premier League, Μάντσεστερ Σίτι, όπου σημείωσε 260 γκολ σε 390 εμφανίσεις και έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments