Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Δυνατότητα εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, χωρίς ραντεβού στις 18 Δεκεμβρίου

Θεσσαλονίκη: Δυνατότητα εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, χωρίς ραντεβού στις 18 Δεκεμβρίου
Θεσσαλονίκη: Η κινητή εμβολιαστική μονάδα της 4ης ΥΠΕ, θα παρέχει στους πολίτες άνω των 12 ετών, να κάνουν, χωρίς ραντεβού, την πρώτη ή την τρίτη δόση.

Ειδικότερα, στο Εμπορικό Κέντρο Mediterranean COSMOS στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται, στις 18 Δεκεμβρίου, η κινητή εμβολιαστική μονάδα της 4ης ΥΠΕ, δίνοντας την ευκαιρία στους πολίτες ηλικίας, άνω των 12 ετών, να κάνουν, χωρίς απαραίτητα ραντεβού, την πρώτη ή την τρίτη αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, εφόσον έχει συμπληρώσει το απαραίτητο χρονικό διάστημα από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού. Όλη η  Θεσσαλονίκη ανυπομονεί να εμβολιαστεί.

Θεσσαλονίκη

Οι εμβολιασμοί θα γίνονται από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 19:00

«Μετά τις δύο εξορμήσεις, που πραγματοποιήθηκαν στις 26 Οκτωβρίου, στη Νέα Παραλία και στις 26 Νοεμβρίου, στην Πλατεία Αριστοτέλους, με μεγάλη επιτυχία, η 4η ΥΠΕ συνεχίζει τη δράση της το τελευταίο Σάββατο πριν από τα Χριστούγεννα, στο Εμπορικό Κέντρο Mediterranean COSMOS, όπου θα λειτουργούν πέντε εμβολιαστικές γραμμές, στελεχωμένες από προσωπικό των Κέντρων Υγείας 25ης Μαρτίου, Θέρμης και Νέας Μαδύτου. Τα εμβόλια που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι της Pfizer κι εμβολιασμοί θα γίνονται εντός του εμπορικού κέντρου, στον πρώτο όροφο, έναντι του Information Desk», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υποδιοικήτρια της 4ης ΥΠΕ Ειρήνη Χατζοπούλου.

Θεσσαλονίκη

FDA: Έγκριση για τρίτη δόση στους 16-17 ετών

FDA έδωσε την έγκριση του για αναμνηστική δόση στις ηλικίες των 16-17 ετών. Ο λόγος είναι για καλύτερη προστασία έναντι στο στέλεχος Δέλτα του ιού SARS-CoV-2 που έως τώρα είναι το στέλεχος που επικρατεί στις ΗΠΑ, αλλά και λόγω της επικείμενης απειλής του νέου στελέχους Όμικρον.

Πιο συγκεκριμένα, ο FDA έδωσε έγκριση στις δόσεις ενίσχυσης του εμβολίου της εταιρείας Pfizer σε άτομα 16 και 17 ετών, με βάση κάποια δεδομένα από επιστήμονες της Νότιας Αφρικής, οι οποίοι επεσήμαναν ότι οι δόσεις ενίσχυσης παίζουν καθοριστικό ρόλο έναντι του νέου στελέχους Όμικρον.

Οι γιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Πάνος Μαλανδράκης, Γιάννης Ντάνασης και Θάνος Δημόπουλος (πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τα νέα δεδομένα. Ήδη σε ενήλικες άνω των 18 είχαν εγκριθεί οι δόσεις ενίσχυσης, ενώ τα εμβόλια των εταιρειών Moderna και Johnson δεν είναι εγκεκριμένα σε άτομα κάτω των 18 ετών.

Οι επιστήμονες κατέληξαν ότι το όφελος μίας συνεχόμενης προστασίας από μία δόση ενίσχυσης ξεπερνά τον πιθανό κίνδυνο σπάνιων ανεπιθύμητων ενεργειών, κυρίως των περιπτώσεων μυοκαρδίτιδας που έχουν αναφερθεί σε νεαρούς άνδρες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments