Διεθνή

Πολωνία: Σάλος για σύνθημα με αναφορά στο Άουσβιτς σε διαδήλωση αντιεμβολιαστών

Πολωνία: Σάλος για σύνθημα με αναφορά στο Άουσβιτς σε διαδήλωση αντιεμβολιαστών
Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας και το Μουσείο του Άουσβιτς καταδίκασαν τους αντιεμβολιαστές διαδηλωτές

Σάλο έχει προκαλέσει στην Πολωνία πανό σε διαδήλωση αντιεμβολιαστών με το σύνθημα: «Ο εμβολιασμός απελευθερώνει» κατά την πινακίδα: «Η δουλειά απελευθερώνει» που υπάρχει έξω από το ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Άουσβιτς.

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας και το Μουσείο του Άουσβιτς καταδίκασαν τους αντιεμβολιαστές διαδηλωτές ως «επαίσχυντους» και «ανεγκέφαλους» επειδή επέδειξαν ένα πανό που μιμούνταν τη διαβόητη πινακίδα στις πύλες του ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης.

Το πανό εμφανίστηκε χθες σε διαδήλωση στη Βαρσοβία που οργανώθηκε από βουλευτές του ακροδεξιού κόμματος της Συνομοσπονδίας ενάντια στο «πρόγραμμα αναγκαστικών εμβολιασμών της Πολωνίας».

Το συγκρότημα στρατοπέδων Άουσβιτς-Μπίρκεναου, ένα σημείο-ορόσημο για τις ναζιστικές θηριωδίες, δημιουργήθηκε στο πολωνικό έδαφος από τη Ναζιστική Γερμανία κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Περισσότεροι από 1,1 εκατομμύριο άνθρωποι, κυρίως Εβραίοι, πέθαναν εκεί, από πείνα, κρύο και ασθένειες ή στους θαλάμους αερίων.

«Η ιδιοποίηση του συμβόλου του πόνου των θυμάτων του Άουσβιτς είναι μια σκανδαλώδης εκδήλωση ηθικής διαφθοράς», ανέφερε στο Twitter το μουσείο, το οποίο ιδρύθηκε για τη διατήρηση του στρατοπέδου. «Είναι ιδιαίτερη ντροπή όταν το κάνουν οι Πολωνοί βουλευτές».

Ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι ανέφερε σε μια ανάρτηση στο Facebook ότι το πανό αποτύπωνε «μια δραματική και σκοτεινή εικόνα του πόσο χαμηλά μπορούν να πέσουν ορισμένοι πολιτικοί και διαδηλωτές σε μια ανόητη, αντιεμβολιαστική ρητορική».

Η Πολωνία έχει αυστηροποιήσει τα μέτρα, λόγω του υψηλού αριθμού κρουσμάτων και θανάτων, μειώνοντας τον αριθμό των μη εμβολιασμένων ατόμων που μπορούν να βρίσκονται σε δημόσιους χώρους όπως εστιατόρια, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού γιατρών, δασκάλων και προσωπικού υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο βουλευτής της Συνομοσπονδίας Ρόμπερτ Γουίνίκι είπε στο Twitter ότι το πανό είχε εμφανιστεί πριν από την έναρξη της διαδήλωσης και ότι οι άνθρωποι που το μετέφεραν κλήθηκαν να το αφαιρέσουν, αλλά ότι ήταν έκφραση «κοινωνικής αγανάκτησης».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments