Πολιτική

Τσίπρας: «Να πω τον Μητσοτάκη ψεύτη και πολιτικό απατεώνα;»

Τσίπρας: «Να πω τον Μητσοτάκη ψεύτη και πολιτικό απατεώνα;»
Τσίπρας: Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε μύδρους σχετικά με την μελέτη Τσιόδρα - Λύτρα για τις αντοχές του συστήματος υγείας.

Ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε επίθεση προς την Κυβέρνηση μετά την μελέτη των Τσιόδρα και Λύτρα για τις αντοχές του ΕΣΥ. Η μελέτη αυτή δίνει στην δημοσιότητα στοιχεία που σοκάρουν, τόσο για το σύστημα υγείας, όσο και για τις ΜΕΘ.

Πιο συγκεκριμένα, ανάρτηση στο Twitter έκανε ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της μελέτης των Τσιόδρα-Λύτρα για τις αντοχές του ΕΣΥ κατά τη διάρκεια της πανδημίας.  Ο ίδιος έκανε σαφή υπαινιγμό για την απάντηση που του είχε δώσει ο πρωθυπουργός στη Βουλή για το θέμα της θνησιμότητας των ασθενών με κορονοϊό εκτός ΜΕΘ.

Η ανάρτηση του Τσίπρα

“Μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα από 5/21: 87% αυξημένη θνητότητα εκτός ΜΕΘ. 38,5% των θανάτων θα είχε αποφευχθεί αν είχε θωρακιστεί το ΕΣΥ. Προφανώς τα γνώριζε ο κ. Μητσοτάκης όταν μου απαντούσε στη Βουλή. Να τον πω ψεύτη; Πολιτικό απατεώνα; Με 19475 νεκρούς, τα λόγια χάνουν το νόημά τους…”

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στην οποία αναφέρει τον πρόσφατο ισχυρισμό του πρωθυπουργού στη Βουλή, ότι, σύμφωνα με τις ενδείξεις, δεν είναι μεγαλύτερη η θνητότητα των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ.

Όπως τονίζεται από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, «σήμερα αποκαλύπτεται ότι ήδη από το Μάιο (ο Κυριάκος Μητσοτάκης) έχει στα χέρια του μελέτη από τους κ.κ. Τσιόδρα και Λύτρα, που δείχνει πως οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ έχουν θνητότητα 87% και πως το ΕΣΥ αδυνατεί να ανταποκριθεί στον φόρτο όταν υπάρχουν πάνω από 400 διασωληνωμένοι, με αποτέλεσμα να πεθαίνουν ασθενείς που θα ζούσαν αν νοσηλεύονταν υπό άλλες συνθήκες.

Χυδαία ψέματα καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με στόχο να αποποιηθεί των ευθυνών του για τους χιλιάδες θανάτους που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί. Η ανακοίνωση συνεχίζει, μάλιστα, λέγοντας πως ο πρωθυπουργός απαξιώνει συνειδητά την επιστήμη και την κοινή λογική για το πολιτικό του όφελος.

Αλλά, αν και τον προειδοποιούσαν από το Μάιο οι επιστήμονες πως το ΕΣΥ δεν θα αντέξει και θα πεθαίνουν άνθρωποι, δεν έκανε και συνεχίζει να μην κάνει τίποτα για να το ενισχύσει. Με αποκορύφωμα τον Προϋπολογισμό που με 130 νεκρούς μόλις χθες και 1.318 μόνο μέσα σε 12 μέρες στο Δεκέμβριο, θεωρεί λήξασα την πανδημία και κόβει 820 εκατ. ευρώ από τις δαπάνες Υγείας, ενώ αρνείται ακόμα και τώρα την επίταξη ιδιωτικών και στρατιωτικών νοσοκομείων, συμπληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του. Τέλος, ψεύτη και εγκληματικά αδιάφορο για χιλιάδες ζωές που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί, χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό ο ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments