Πολιτική

Θάνος Πλεύρης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα

Θάνος Πλεύρης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα
Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα άφησε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ενόψει των Χριστουγέννων. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο κ. Πλεύρης δεν απέκλεισε κάποια στοχευμένα μέτρα αλλά και την επέκταση υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών. Για τα εμβόλια και την υποχρεωτικότητα Για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, ο υπουργός τόνισε ότι επιβλήθηκε για τους πολίτες […]

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα άφησε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ενόψει των Χριστουγέννων.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο κ. Πλεύρης δεν απέκλεισε κάποια στοχευμένα μέτρα αλλά και την επέκταση υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών.

Για τα εμβόλια και την υποχρεωτικότητα

Για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, ο υπουργός τόνισε ότι επιβλήθηκε για τους πολίτες άνω των 60 επειδή είναι εκείνοι που νοσούν βαρύτερα και πιέζουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Διευκρίνισε ότι αν επεκταθεί η υποχρεωτικότητα θα αφορά αποκλειστικά τις ομάδες πολιτών που κατά τεκμήριο επιβαρύνουν το ΕΣΥ.

Παράλληλα, αν και δήλωσε αισιόδοξος ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα με βάση τα δεδομένα από τους εμβολιασμούς, σημείωσε ότι πρόκειται για ένα ενδεχόμενο που μένει πάντα στο τραπέζι.

Στοιχεία για τον εμβολιασμό των πολιτών

Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, στον ενήλικο πληθυσμό το ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών ανέρχεται περίπου στο 80%.

Ειδικά για τους 520.000 ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών, υπογράμμισε ότι από την ημέρα που εφαρμόστηκε η υποχρεωτικότητα έχουν γίνει ή προγραμματιστεί 119.000 εμβολιασμοί και έχουν κλειστεί 20.000 ραντεβού για εμβολιασμό κατ’ οίκον.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία

«Στις ΜΕΘ δίνεται αγώνας. Δεν μπορούν να μπαίνουν σε μικροκομματική διάσταση», τόνισε ο υπουργός Υγείας σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει υγειονομικός σχετικής ειδικότητας που να ήθελε να προσληφθεί σε ΜΕΘ και δεν προσελήφθη.

Εξήγησε ότι οι μονάδες από 550 που ήταν έφτασαν τις 1.300 και είναι όλες πλήρως στελεχωμένες.

Απαντώντας στις καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου περί VIP ΜΕΘ,  δήλωσε ότι «είναι ελεεινό» να λέει κάποιος ότι κρατούνται κενές κλίνες για ορισμένους και εξήγησε ότι είναι αποκλειστικά θέμα ιατρών το ποιος μπαίνει σε Μονάδα.

Μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα

Σχετικά με τη μελέτη Τσιόδρα και Λύτρα ανέφερε ότι, όπως είπε και ο ίδιος ο κ. Τσιόδρας,  λαμβάνει υπόψη μόνο ένα στοιχείο, ενώ υπάρχουν και άλλα.

Σχετικά με την παραλλαγή Όμικρον σημείωσε ότι το τέταρτο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε φάση σχετικής ύφεσης και για αυτό είναι πολύ σημαντικό να καθυστερήσει η παρουσία της συγκεκριμένης παραλλαγής στη χώρα μας.

Εξήγησε, επίσης, ότι οι αρμόδιες Αρχές αποφάσισαν να δώσουν στους ταξιδιώτες και την εναλλακτική του rapid test 24ωρων για να λύσουν τα προβλήματα που τυχόν θα προέκυπταν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments