Διεθνή

Βρετανία: Γιατί παραιτήθηκε ο υπουργός Brexit Ντέιβιντ Φροστ

Βρετανία: Γιατί παραιτήθηκε ο υπουργός Brexit Ντέιβιντ Φροστ
Βρετανία: Ο Φροστ ανακοίνωσε επίσημα την παραίτηση του καθώς οι απόψεις του δεν ταιριάζουν με την κυβέρνηση και επισήμανε τις ανησυχίες του.

Εκδηλώνοντας τη στεναχώρια του  για τη διαρροή στον Τύπο στη Βρετανία, αργά το βράδυ του Σαββάτου 18 Δεκεμβρίου, ο Φροστ ανακοίνωσε επίσημα την παραίτηση του καθώς οι απόψεις του δεν ταιριάζουν με την κυβέρνηση του Τζόνσον και επισήμανε τις ανησυχίες του για την «κατεύθυνση» που έχει πάρει η κυβέρνηση. Βρετανία

Τι γράφει η επιστολή του

«Είναι απογοητευτικό που αυτό το σχέδιο δημοσιοποιήθηκε απόψε και υπό αυτές τις συνθήκες πιστεύω ότι είναι σωστό για εμένα να παραιτηθώ με άμεση ισχύ» ανέφερε στην επιστολή του προς τον Τζόνσον ο Φροστ.

Λίγες ώρες αργότερα, η εφημερίδα Mail on Sunday τόνισε ότι ο πρώην διαπραγματευτής του Brexit παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα λόγω «πολιτικών διαφωνιών» με την κυβέρνηση του Τζόνσον, ο οποίος προσπάθησε να τον παροτρύνει να μείνει έστω μέχρι  τον Ιανουάριο.

Οι διαφωνίες έχουν σχέση με το θέμα διαχείρισης της πανδημίας στη Βρετανία

Στην επιστολή του ο Φροστ επικαλείται ως λόγους της παραίτησής του τις διαφωνίες του σε ό,τι αφορά τους νέους περιορισμούς για την αντιμετώπιση της πανδημίας, την αύξηση των φόρων και την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση για να επιτύχει την ουδετερότητα άνθρακα μέχρι το 2050.

Βρετανία

Η αντιπρόεδρος του Εργατικού Κόμματος Άντζελα Ρέινερ, σε δημοσίευση της στο Twitter απάντησε χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση έχει βυθιστεί στο χάος ακριβώς τη στιγμή που η χώρα διανύει εβδομάδες αβεβαιότητας».

«Ο Μπόρις Τζόνσον δεν κάνει για τη θέση. Αξίζουμε περισσότερα από αυτή τη γελοιότητα», πρόσθεσε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments