Διεθνή

Βρετανία: Παραιτείται ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit

Βρετανία: Παραιτείται ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit
Βρετανία: Παραιτείται ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit

Χωρίς τέλος όπως όλα δείχνουν τα προβλήματα για την κυβέρνηση Τζόνσον στη Βρετανία.

Ο αρμόδιος υπουργός για το Brexit Ντέιβιντ Φροστ φέρεται να παραιτήθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του Μπόρις Τζόνσον, πυροδοτώντας άλλη μια κρίση στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο υπουργός Brexit

Ο Λόρδος Φροστ – ένα από τα πιο δημοφιλή μέλη του υπουργικού συμβουλίου μεταξύ των πιστών των Συντηρητικών – βοήθησε στη διαπραγμάτευση της συμφωνίας για το Brexit και ακολούθησε μια σκληρή προσέγγιση σχετικά με το Πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας με την ΕΕ.

Σύμφωνα με την Mail on Sunday, ο υπουργός υπέβαλε την παραίτησή του πριν από μια εβδομάδα, αλλά είχε πειστεί να παραμείνει στη θέση του μέχρι τον Ιανουάριο.

Διαφωνία για τα μέτρα λόγω Όμικρον

Η εφημερίδα επικαλέστηκε πηγές που έλεγαν ότι η αποχώρησή του προκλήθηκε από την εφαρμογή των μέτρων του σχεδίου σε σχέση με την μετάλλαξη Όμικρον νωρίτερα αυτή την εβδομάδα που προώθησε την εξέγερση σχεδόν 100 Τόρις, τη μεγαλύτερη εξέγερση της πρωθυπουργίας του κ. Τζόνσον.

Βαθιά λαϊκή δυσαρέσκεια

Οι Βρετανοί ψηφοφόροι χρησιμοποιούν συχνά τις συμπληρωματικές εκλογές για να τιμωρήσουν το κυβερνών κόμμα. Αλλά οι διαστάσεις της νίκης των Φιλελεύθερων Δημοκρατών στο Σρόπσερ δείχνουν βαθιά λαϊκή δυσαρέσκεια κατά της κυβέρνησης Τζόνσον.

Ο Μπόρις Τζόνσον διατηρεί ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία μετά την σαρωτική του νίκη στις εκλογές του 2019 με την υπόσχεση «να υλοποιήσει το Brexit», που ένωσε τις παραδοσιακές συντηρητικές ψήφους με τις ψήφους άλλων πολιτικών χώρων.

Το Νορθ Σρόπσερ ήταν μία ακραιφνώς συντηρητική υπέρ του Brexit αγγλική αγροτική περιφέρεια. Οι πολιτικοί αναλυτές θεωρούν σήμερα ότι η βαριά ήττα θα υπονομεύσει περαιτέρω το κύρος του Μπόρις Τζόνσον απέναντι στους βουλευτές του, δεδομένου ότι πολλοί ήδη βρίσκονται σε ανοικτή «στάση» κατά των περιοριστικών μέτρων.

Η διατύπωση πρότασης μομφής χρειάζεται την υπογραφή 54 βουλευτών των Τόρις. Προς το παρόν, οι αναλυτές θεωρούν ότι ο κίνδυνος δεν είναι επικείμενος, καθώς πολλοί από τους επικριτές του καλούν τον Μπόρις Τζόνσον «να βελτιωθεί», αλλά όχι ακόμη «να φύγει».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments