Πολιτισμός

Μαρία Κάλλας: Οι πίκρες και ο πόνος που πήρε από την οικογένειά της

Μαρία Κάλλας: Οι πίκρες και ο πόνος που πήρε από την οικογένειά της
Μαρία Κάλλας: Η ζωή της ήταν από μια ηλικία και έπειτα σαν παραμύθι. Έφτασε στην κορυφή και κανένας δεν κατάφερε να την φτάσει ούτε να την ξεπεράσει

Η ζωή της ήταν από μια ηλικία και έπειτα σαν παραμύθι. Έφτασε στην κορυφή και κανένας δεν κατάφερε να την φτάσει ούτε να την ρίξει από το βάθρο. Όμως, κάθε θρίαμβος της Κάλλας συνοδευόταν και από μία μαύρη και σκοτεινή εικόνα της Μαρίας. Υπήρξε η μεγαλύτερη ντίβα της όπερας και συγχρόνως μια καταθλιπτική ύπαρξη, όπως αποκαλύπτει η Lyndsy Spence στο βιβλίο της “Casta Diva, Μαρία Κάλλας, η κρυφή ζωή της” που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος. Μαρία Κάλλας

Μαρία Κάλλας: Η εκμετάλλευση των γονιών της

Στις σελίδες της βιογραφίας της, ο αναγνώστης θα διαβάσει έναν σκοτεινό κόσμο πίσω από την λαμπερή προβολή της: Φτωχικά παιδικά χρόνια και μια οικογένεια που έβλεπε την Μαριάννα Καλογεροπούλου, (όπως ήταν το πραγματικό όνομά της) σαν μια μηχανή που έπρεπε με όποιο κόστος να βγάζει συνεχώς λεφτά και να τους συντηρεί.

Το ανελέητο bullying για τα κιλά της και οι επικίνδυνες ενέσεις για να χάσει βάρος

Οι ίδιοι της οι συγγενείς που ήθελαν να την δουν στην κορυφή για να την εκμεταλλευτούν και να της πάρουν όλη την περιουσία ήταν οι άνθρωποι που φρόντισαν να ισοπεδώσουν την αυτοεκτίμησή της και την αυτοπεποίθησή της, λόγω του βάρους της.

Μαρία Κάλλας

Τα προσβλητικά σχόλια από τον σύζυγό της

“(Το bullying) στην Κάλλας ξεκίνησε σε νεαρή ηλικία με τη μητέρα και την αδερφή της να την επικρίνουν για τα κιλά της και τα σκούρα χαρακτηριστικά της. Στο ωδείο οι συνάδελφοί της την κορόιδευαν για την εμφάνισή της. Όταν έγινε διάσημη στην Ιταλία, οι κριτικοί έγραψαν για το βάρος της, αποκαλώντας την “φρικιαστικά χοντρή” και επινοώντας ιστορίες ότι η σκηνή σειόταν από το βάρος της όταν περπατούσε. Γράφτηκε ότι μετά από μια παράσταση της Αΐντα, το κοινό ρώτησε “Γιατί είναι τόσο χοντρή;”. Στον σύζυγό της, Μπατίστα Μενεγκίνι, άρεσαν οι εύσωμες γυναίκες, αλλά και αυτός της έλεγε λόγια που την πλήγωναν, αποκαλώντας την “τσιγγάνα” και “φάλαινα” αποκαλύπτει στο TheToc η Βρετανίδα συγγραφέας.

“Φυσικά, όπως θα διαβάσετε στο βιβλίο, έκανε επικίνδυνες ενέσεις ιωδίου για να χάσει βάρος. Πίστευε ότι έπρεπε να δείχνει τέλεια για να την αγαπούν” καταλήγει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments