Πολιτισμός

Μόμπι Ντικ: Ένα μουσικό υπερθέαμα σε μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου στο Christmas Theater

Μόμπι Ντικ: Ένα μουσικό υπερθέαμα σε μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου στο Christmas Theater
Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιάννης Κακλέας

Ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας όλων των εποχών διασκευάστηκε σε μιούζικαλ από τον συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου και ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα.

Πρόκειται για το μυθιστόρημα του Χέρμαν Μέλβιλ “Μόμπι Ντικ” που παρουσιάζεται από τις 9 Φεβρουαρίου, στο Christmas Theater. Το βιβλίο που διασκευάστηκε περισσότερο από κάθε άλλο από την πρώτη του έκδοση το 1851 έως και σήμερα, αφηγείται την ιστορία ενός καπετάνιου που θέλει να πάρει εκδίκηση σκοτώνοντας μια τεράστια λευκή φάλαινα η οποία, σε προηγούμενο ταξίδι του, είχε επιτεθεί στο πλήρωμα, τον ίδιο αλλά και το πλοίο του. Στο έργο αυτό, ο καπετάνιος Αχαάβ, καταλήγει ο πιο συγκινητικός Άγιος. Ζητά με απαράμιλλη γενναιότητα να θυσιαστεί για να εισακουστεί από τον αδιάφορο σκληρό Πατέρα η ανάγκη του για ελευθερία και αγάπη. Και, σαν όλους τους Άγιους, έχει πάρει μαζί του εν τέλει όλο το πλήρωμα του που δεν είναι άλλο από τους θεατές, που καλούνται να διαλέξουν «στρατόπεδο» μεταξύ του ιδεολόγου μαχητή της Αλήθειας Αχαάβ, του γενναίου πρώτου υποπλοιάρχου Στάρμπακ, του δεύτερου υποπλοιάρχου Σταμπ, του ρεαλιστή Φλασκ και του ιστορικού καταγραφέα Ισμαήλ.

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, σε συνεργασία με τον Γιάννη Κακλέα, προτείνει στο κοινό, μια ιστορία που, όπως επισημαίνει τον σημάδεψε από τα παιδικά του χρόνια, “μια ιστορία που στα μάτια πολλών, είναι πάντα επίκαιρη” και υπόσχεται ένα μοναδικό υπερθέαμα για μικρούς και μεγάλους.

Οι συντελεστές της παράστασης:

Μουσική – Λιμπρέτο: Δημήτρης Παπαδημητρίου Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας Μαέστρος παράστασης: Αλέξιος Πρίφτης Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης Κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη Χορογραφίες: Αγγελική Τρομπούκη Φωτισμοί; Στέλλα Κάλτσου Visualeffects, ολογράμματα: Ευάγγελος Κουλουκύθας – CandyshopVFX σε συνεργασία με τον Hashem Alshaer και τον Στάθη Αθανασίου Βοηθός σκηνοθέτη: FeliMoschos</strong Οργάνωση παραγωγής: Βασίλης Δραμουντάνης Διεύθυνση παραγωγής: Κωνσταντίνος Σαγιάς Συντονισμός παραγωγής: Κωνσταντίνα Τζιλίρα Εκτέλεση Παραγωγής: Gg Productions

Παίζουν οι: Μπάμπης Βελισσάριος–Αχαάβ Θοδωρής Βουτσικάκης– Στάρμπακ Αιμιλιανός Σταματάκης – Ισμαήλ Ιβάν Σβιτάιλο – Σταμπ Γάλλος Σιτιστής ο κοντρα-τενόρος Νίκος Σπανάτης Νικόλας Καραγκιαούρης – Πατήρ Μέιπλς / Φεϋνταλλάχ Θοδωρής Μπουζικάκος – Κουίκουεγκ Δημήτρης Γεωργαλάς – Μπίλνταντ / Ξυλουργός Σματ / Ναύτης από Νήσο Μαν Βλάχος Αντώνης – Ηλιού / Ναύτης Ιρλανδός Jerome Kaluta – Μάγειρας Φλις Λίνος Μάνεσης – Πιπ Βασίλης Τσιγκριστάρης – Ταστίγκο Σαμουήλ Ακίνολα – Νταγκού Ορφέας Τσαρέκας – Ναύτης Ναντακετιανός Αλέξανδρος Ψυχράμης – Σιδεράς Περθ / Ναύτης Ισπανός Κωνσταντίνος Ευστρατίου – Ναύτης Ισπανός Γρηγόρης Ποιμενίδης – Ναύτης Μαλτέζος Πολύκαρπος Φιλιππίδης – Ναύτης Δανός Δημήτρης Σταματελόπουλος – Ναύτης Σικελός

Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την εξάπλωση του κορωνοϊού, η είσοδος στο Christmas Theater επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού (τουλάχιστον 14 ημερών) ή νόσησης (έως 6 μήνες από τη διάγνωση). Για ανήλικους θεατές από 4 έως 11 ετών, η είσοδος στον χώρο επιτρέπεται με δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου self-test τελευταίου 24ώρου. Για την ταυτοποίηση στοιχείων, θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας ταυτότητα ή διαβατήριo. Ο έλεγχος των απαραίτητων δικαιολογητικών πραγματοποιείται από ειδικά εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο με σάρωση του σχετικού κωδικού QR, μέσα από την ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή CovidFreeGr.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments