Αθλητισμός

ΠΑΟΚ: Απορρίφθηκε η έφεση για τα επεισόδια με τον Άρη

ΠΑΟΚ: Απορρίφθηκε η έφεση για τα επεισόδια με τον Άρη
ΠΑΟΚ: Αν και ο δικέφαλος του Βορρά άσκησε έφεση στην ποινή που το επιβλήθηκε για τα επεισόδια κόντρα στον Άρη, αυτή απορρίφθηκε.

Απορρίφθηκε η έφεση που κατέθεσε ο ΠΑΟΚ για τα επεισόδια που έκαναν οι οπαδοί στο ντέρμπι με τον Άρη. Η ποινή που είχε επιβληθεί από τον αθλητικό δικαστή ίσχυε για 4 αγωνιστικές, ενώ επιβλήθηκε και βαρύ πρόστιμο της τάξεως των 193.500 ευρώ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο ΠΑΟΚ έχει ήδη εκτίσει μια από τις αγωνιστικές τιμωρίας του, στο πρόσφατο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ τις υπόλοιπες θα τις εκτίσει στη ρεβάνς Κυπέλλου με την ΑΕΛ και στα ματς πρωταθλήματος με Παναιτωλικό και ΟΦΗ.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, με την απόφαση 43/2021, απέρριψε την έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά της υπ’ αριθ. 200/2021 ΠΜΠΟ της SL1 (για πειθαρχικές παραβάσεις στον αγώνα της 11ης αγωνιστικής της SL1 ΠΑΟΚ-Άρης)».

Ο “Δικέφαλος” του βορρά τιμωρήθηκε αναλυτικά με:

  •  100.000 ευρώ για άναμμα περισσότερων από 200 πυρσών, που ωστόσο η Πρωτοδίκης Αντιγόνη Σταμολέκα έκρινε ότι δεν ευθύνονται για την καθυστέρηση στην έναρξη του αγώνα.
  •  45.000 για ρίψη αντικειμένων, όπου ωστόσο αν και υπότροπος δεν του επιβλήθηκε ποινή έδρας που θα μπορούσε να φτάσει και τις τέσσερις αγωνιστικές γιατί γη διακοπή δεν ήταν 15 λεπτά.
  • 120.000 και 4 αγωνιστικές για τα επεισόδια που έγιναν στις καθυστερήσεις του αγώνα (οι τέσσερις αγωνιστικές ήταν η ανώτερη ποινή έδρας).
  • 1000 ευρώ για υβριστικά συνθήματα
  • 1000 ευρώ για λέιζερ.

Στο τελικό σύνολο το πρόστιμο υπολογίζεται στα 193.500 ευρώ (παραμένει το υψηλότερο πρόστιμο και τα υπόλοιπα “περιορίζονται” στο μισό), το οποίο να σημειωθεί ότι είναι το μεγαλύτερο που έχει επιβληθεί από καταβολής Σούπερ Λιγκ. Το προηγούμενο ήταν 190.000 ευρώ στον Παναθηναϊκό για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό που δεν άρχισε και ποτέ, την σεζόν 2015-16. Οι αγώνες του ΠΑΟΚ που θα διεξαχθούν χωρίς κόσμο  είναι με  την Λαμία Κυριακή 12 Δεκεμβρίου,  με τον Αστέρα Τρίπολης 19 Δεκεμβρίου, τη Λάρισα (Κύπελλο) και  τον Παναιτωλικό 5 Ιανουαρίου.

Στην απολογία του ΠΑΟΚ, το πρωί της Παρασκευής 3 Δεκεμβρίου, οι δικηγόροι του καταδίκασαν τα επεισόδια, τόνισαν ότι η πλειοψηφία των φιλάθλων που ήταν στο γήπεδο αποδοκίμασε τους οπαδούς που δημιούργησαν τα επεισόδια και ζήτησαν τη μίνιμουμ ποινή, δηλαδή πρόστιμο και ποινή έδρας 2-4 αγωνιστικών. ΠΑΟΚ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments