Διεθνή

ΗΠΑ: Εγκρίθηκε το χάπι της Pfizer για τον κορωνοϊό – Η πρώτη θεραπεία για τη νόσο στο σπίτι

ΗΠΑ: Εγκρίθηκε το χάπι της Pfizer για τον κορωνοϊό – Η πρώτη θεραπεία για τη νόσο στο σπίτι
ΗΠΑ: Εγρίθηκε το χάπι της Pfizer για τον κορωνοϊό - Η πρώτη θεραπεία για τη νόσο στο σπίτι

Η Pfizer ανακοίνωσε σήμερα ότι η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ενέκρινε το αντιιικό χάπι της για την Covid-19, καθιστώντας το την πρώτη θεραπεία για τον νέο κορωνοϊό που μπορεί να λαμβάνεται στο σπίτι και αναμένεται ότι θα γίνει ένα σημαντικό εργαλείο στη μάχη για την αντιμετώπιση της ραγδαία εξαπλούμενης παραλλαγής Όμικρον.

Η πρώτη θεραπεία στο σπίτι

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Pfizer ανακοίνωσε ότι ο FDA ενέκρινε το αντιικό χάπι της για την Covid καθιστώντας το την πρώτη θεραπεία για τον κορονοϊό στο σπίτι που αναμένεται να γίνει ένα σημαντικό εργαλείο κατά της διασποράς της παραλλαγής Όμικρον.

Δεδομένα από την κλινική δοκιμή της Pfizer έδειξαν ότι η συγκεκριμένη αγωγή ήταν 90% αποτελεσματική στην πρόληψη νοσηλειών και θανάτων σε ασθενείς με υψηλό ρίσκο για σοβαρή ασθένεια. Πρόσφατα εργαστηριακά δεδομένα υποδεικνύουν ότι  το φάρμακο διατηρεί την αποτελεσματικότητά του κατά της Όμικρον.

Ο FDA ενέκρινε το σκεύασμα, που λαμβάνεται από το στόμα, για τη θεραπεία ενηλίκων ασθενών υψηλού κινδύνου και παιδιατρικών ασθενών ηλικίας τουλάχιστον 12 ετών, εκτός νοσοκομείου.

Αύξηση της παραγωγή εντός του 2022

Η εταιρεία διαβεβαίωσε ότι είναι έτοιμη να ξεκινήσει αμέσως τις παραδόσεις στις ΗΠΑ και να αυξήσει την πρόβλεψη παραγωγής στα 120 εκατομμύρια θεραπευτικά σχήματα, από 80 εκατομμύρια, εντός του 2022.

O Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά, σε τηλεοπτική συνέντευξή του είχε δηλώσει πριν λίγες μέρες ότι τον Μάρτιο, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα είναι διαθέσιμο το χάπι για τη θεραπεία της Covid-19

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments