Πολιτική

Νίκος Παππάς: Ήρθη η ασυλία του για την υπόθεση «perouka gate»

Νίκος Παππάς: Ήρθη η ασυλία του για την υπόθεση «perouka gate»
Νίκος Παππάς: Η ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε την άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση «perouka gate».

Η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε να αρθεί η ασυλία του Νίκου Παππά για την υπόθεση που έμεινε γνωστή ως «perouka gate», αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής. Στην ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη 175 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ της άρσης της βουλευτικής του ασυλίας, 101 καταψήφισαν, ενώ ένας βουλευτής δήλωσε “παρών”.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός χαρακτήρισε μέγα ολίσθημα το ενδεχόμενο άρσης της βουλευτικής του ασυλίας. Το αίτημα άρσης της βουλευτικής ασυλίας του κ. Παππά διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από μήνυση που κατέθεσε εις βάρος του ο δημοσιογράφος Θάνος Δημάδης για την υπόθεση «perouka gate».

Τι ανέφερε ο Νίκος Παππάς

«Εγκαλούμαι επειδή υπερασπίστηκα τα δικαιώματα μου και κατήγγειλα μια απαράδεκτη πρακτική. Θα πρέπει και σας το λέω ευθαρσώς να προσέχετε για το προηγούμενο που διαμορφώνετε με την ψήφο σας. Δεν είναι σταθερές και αέναες οι πλειοψηφίες», είπε απευθυνόμενος στα έδρανα της ΝΔ ο κ. Παππάς κι αφού υπερασπίστηκε το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, υποστήριξε ότι η ΝΔ με την απλή αναλογική θα χάσει τουλάχιστον 40 έδρες.

«Οι εμπνευστές και αυτουργοί των πρακτικών αυτών όταν παίρνουν σήμα από το πολιτικό σύστημα ότι αυτές οι πρακτικές είναι αποδεκτές θα τις συνεχίσουν. Και αυτές οι πρακτικές θα συνεχιστούν και προς εσάς. Και δεν σας το λέω επειδή θα έχουμε σε λίγο εκλογές και θα χάσει η ΝΔ το λιγότερο 40 έδρες, αυτό λέει η απλή αναλογική».

Σε ότι αφορά στην ουσία της υπόθεσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός ανέφερε πως είχαν μεταμφιεστεί και παρακολουθούσαν μέλη της τότε κυβέρνησης. «Επιχείρησαν να ντύσουν τις παραδημοσιογραφικές τους πρακτικές σε κάποιου είδους δημοσιογραφία που δεν αποδέχθηκαν όμως οι εργοδότες τους και οι συνάδελφοι τους. Ακόμα και σήμερα τα ΜΜΕ αποκαλούν την υπόθεση αυτή ως perouka gate. Εγώ δεν φορούσα περούκα. Εμείς δεν μεταμφιεζόμαστε. Κάνουμε την αντιπαράθεσή μας ανοικτά»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments