Πολιτική

Πλεύρης: Νέα μέτρα μετά τις γιορτές προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας

Πλεύρης: Νέα μέτρα μετά τις γιορτές προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας
«Θα υπάρχει οπωσδήποτε ένα πλαίσιο περιοριστικών μέτρων, είπε ο κ. Πλεύρης

Νέα μέτρα προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και μάλιστα μετά τις γιορτές.

«Είναι μία ξεκάθαρη θέση της κυβέρνησης -συνεδριάζει αυτή τη στιγμή η ειδική επιτροπή- ότι μετά τις γιορτές θα υπάρχει οπωσδήποτε ένα πλαίσιο περιοριστικών μέτρων, είπε ο κ. Πλεύρης. 

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, η κυβέρνηση δέχεται προς το παρόν τις εισηγήσεις των επιστημόνων για τα νέα περιοριστικά μέτρα και η κυβέρνηση θα αποφασίσει ποια και πότε θα εφαρμοστούν.

«Παρακολουθούμε κάθε μέρα τα δεδομένα, η βούληση της κυβέρνησης, όπως αποτυπώθηκε και χθες από τον πρωθυπουργό, είναι τα μέτρα να ισχύουν μετά τις γιορτές. Θα εξετάσουμε τι μέτρα θα πάρουμε μετά την εισήγηση της επιτροπής τις επόμενες μέρες», ανέφερε ο κ. Πλεύρης και πρόσθεσε:

«Υπάρχει μία στενή παρακολούθηση της κατάστασης και αναλόγως των στοιχείων που θα έχουμε θα προσδιορίσουμε και τις αποφάσεις μας, με βούληση όμως να γίνει κανονικά το διάστημα αυτό των εορταστικών εκδηλώσεων με το ισχύον πλαίσιο».

Ταυτόχρονα, ο κ. Πλεύρης διεμήνυσε ότι «το επόμενο δεκαήμερο θα γίνουν τόσοι έλεγχοι, όσοι έγιναν όλο το χρόνο που πέρασε, οπότε δεν θα πρέπει να διανοηθεί κανένας σε όποια χώρο και αν εργάζεται, ότι δεν θα εργάζονται μέσα μόνο άτομα εμβολιασμένα».

Ακόμα, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι έφθασαν στο 70% οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί και στο 66% είναι οι πλήρως εμβολιασμένοι.

Όπως είπε, στον ενήλικο πληθυσμό έχει καλυφθεί το 80% αυτών που έχουν κάνει την πρώτη δόση και στο 75% όσων έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό.

Τέλος, ο υπουργός Υγείας κάλεσε όλους τους πολίτες να κάνουν «self test» το διάστημα των εορτών ώστε να υπάρχει η ιχνηλάτηση σε πραγματικό χρόνο.

Τελεσίγραφο στους υγειονομικούς σε αναστολή

Νωρίτερα, ο κ. Πλεύρης κάλεσε όσους θέλουν να βρίσκονται στο ΕΣΥ να πάρουν την απόφαση αν θα εμβολιαστούν.

Tο μέτρο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, όπως δείχνουν οι συνθήκες θα καταστεί μόνιμο, τόνισε μιλώντας στη Βουλή ο Θάνος Πλεύρης. Ο ίδιος αναφέρθηκε στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.

«Η πανδημία μας δείχνει ότι το μέτρο αυτό πρέπει να συνεχιστεί. Το πρώτο άρθρο του νομοσχεδίου είναι η παράταση του μέτρου και άρα μέχρι τις 31 Μαρτίου δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην εργασία τους όσοι γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό υγειονομικό προσωπικό δεν έχει εμβολιαστεί».

«Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι σε κάτι και το λέμε από τώρα. Η πανδημία δείχνει ότι το μέτρο αυτό μπορεί να καταστεί συνολικά υποχρεωτικό, όχι μόνο για την περίοδο που είμαστε τώρα. Ο εμβολιασμός θα είναι απαραίτητος και επομένως εξετάζεται αν αυτοί που θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο ΕΣΥ θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι. Άρα όσοι βρίσκονται σε αναστολή να γνωρίζουν ότι όσο διαρκεί η πανδημία θα είναι σε αναστολή αλλά επιπλέον εξετάζεται ότι μπορεί να μην υπάρξει άλλη τέτοια δυνατότητα παράτασης και αναμονής του κράτους αλλά θα πρέπει να εμβολιαστούν, διαφορετικά δεν θα μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες στο ΕΣΥ», υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας.

«Συνεπώς όσοι θέλουν να βρίσκονται στο ΕΣΥ, καλούνται να πάρουν σε αυτό το τρίμηνο μια απόφαση αν θα εμβολιαστούν ή δεν θα εμβολιαστούν και θα θέσουν οι ίδιοι τον εαυτό τους εκτός του ΕΣΥ», κατέληξε ο κ. Πλεύρης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments