Πολιτική

Μητσοτάκης σε Προεδρικό: Οι εκτιμήσεις είναι για νέα μέτρα μετά την Πρωτοχρονιά

Μητσοτάκης σε Προεδρικό: Οι εκτιμήσεις είναι για νέα μέτρα μετά την Πρωτοχρονιά
Τι είπε on camera ο κ. Μητσοτάκης

Στα νέα μέτρα για τα οποία συνεδριάζουν τα μέλη της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον διάλογο που είχε on camera με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στην καθιερωμένη μηνιαία συνάντησή τους.

«Καθώς βγαίνουμε από το 4ο κύμα της πανδημίας πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να πάρουμε τα μέτρα που θα μας υποδείξουν οι ειδικοί. Οι εκτιμήσεις είναι για μετά την πρωτοχρονιά αλλά περιμένουμε τις δικές τους εκτιμήσεις προκειμένου να φρενάρουμε την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον για να δώσουμε χρόνο στο σύστημα υγείας» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό «είμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης για τα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ και αυτό μας δίνει μικρά περιθώρια χρόνου για να ενισχύσουμε τις άμυνες μάς. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι και για τη μετάλλαξη Όμικρον τα εμβόλια είναι απαραίτητα».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι τα πρώτα στοιχεία μέχρι τώρα, δείχνουν ότι η νοσηρότητα της «Ο» φαίνεται να μην είναι τόσο έντονη, όπως η νοσηρότητα της «Δέλτα», ενώ επισήμανε ότι τα μέτρα θα τα υποδείξουν οι ειδικοί, από τους οποίους η κυβέρνηση αναμένει εισηγήσεις.

“Εμείς όμως βγαίνουμε αυτή τη στιγμή από το τέταρτο κύμα της πανδημίας. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να πάρουμε τα μέτρα εκείνα τα οποία είναι απαραίτητα και τα οποία θα μας υποδείξουν οι ειδικοί. Ο χρόνος θα καθοριστεί από αυτούς. Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι τα μέτρα θα χρειαστεί να τα πάρουμε μετά την Πρωτοχρονιά, αλλά αναμένουμε τις δικές τους υποδείξεις, έτσι ώστε να φρενάρουμε -όσο αυτό είναι εφικτό- την εξάπλωση της Ο για να μπορέσουμε να δώσουμε τις δυνατότητες στο σύστημα Υγείας να πάρει κάποιες ανάσες” τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε επίσης ότι βρισκόμαστε “σε κάποια φάση αποκλιμάκωσης ως προς τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και σταδιακής μείωσης στις εντατικές” κάτι που χαρακτήρισε “ενθαρρυντικό” διότι όπως είπε, μας δίνει κάποια μικρά περιθώρια χρόνου να ετοιμάσουμε τις άμυνές μας απέναντι και στη μετάλλαξη Ο.

Ο πρωθυπουργός τόνισε με έμφαση ότι τα εμβόλια και για την Ο είναι απαραίτητα, και ειδικά η τρίτη δόση είναι απολύτως απαραίτητη, ειδικά για τους πιο ηλικιωμένους συμπολίτες μας. “Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπολίτες μας οι οποίοι έσπευσαν και ανταποκρίθηκαν στις υποδείξεις των ειδικών και έκαναν την τρίτη δόση. Είναι ελάχιστοι οι συμπολίτες μας άνω των 60, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν προγραμματίσει εμβολιασμό με την τρίτη δόση, τους ενθαρρύνω να το κάνουν, είναι μια πολύ σημαντική πρόσθετη γραμμή άμυνας απέναντι στη μετάλλαξη Ο” είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στην απώλεια του πρώην ΠτΔ Κάρολου Παπούλια ο πρωθυπουργός εξέφρασε στην κ. Σακελλαροπούλου τα συλλυπητήρια του λέγοντας ότι ήταν ένας άνθρωπος, ο οποίος ταύτισε την προσωπική αλλά και πολιτική του διαδρομή με σημαντικές στιγμές της σύγχρονης νεοελληνικής ιστορίας. “Υπηρέτησε το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα με ευπρέπεια, δίνοντας πάντα έμφαση στην ενότητα του ελληνικού λαού, και βέβαια υψώνοντας τη σημαία της αλήθειας απέναντι στα κύματα του λαϊκισμού, καθώς η δεύτερη προεδρική θητεία συνέπεσε με μια πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας και είναι πολύ σημαντική η παρακαταθήκη την οποία ο Κάρολος Παπούλιας αφήνει πίσω του σε όλους εμάς τους νεότερους” είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments