Οικονομία

Εξοικονομώ αυτονομώ: Δόθηκε τετράμηνη παράταση για την υλοποίηση εργασιών

Εξοικονομώ αυτονομώ: Δόθηκε τετράμηνη παράταση για την υλοποίηση εργασιών
Εξοικονομώ αυτονομώ: Τετράμηνη παράταση για την προθεσμία υλοποίησης εργασιών στο δεύτερο κύκλο του προγράμματος Εξοικονομώ Αυτονομώ ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Τετράμηνη παράταση για την προθεσμία υλοποίησης εργασιών στο δεύτερο κύκλο του προγράμματος Εξοικονομώ Αυτονομώ ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Η παράταση δόθηκε λόγω των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού και των μέτρων που ελήφθησαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα για τον περιορισμό της διασποράς του.

Ειδικότερα, η απόφαση προβλέπει ότι για τις αιτήσεις που βρίσκονται στο στάδιο υπαγωγής, η προθεσμία αποδοχής της απόφασης υπαγωγής και υπογραφής της δανειακής σύμβασης (όπου απαιτείται) που λήγει στις 26/12/2021, παρατείνεται αυτοδίκαια έως και τις 25/4/22.

Εξοικονομώ 2021: Ποια δικαιολογητικά χρειάζονται για την αίτηση

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι αιτήσεις για το Εξοικονομώ του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος. Η εφαρμογή βρίσκεται στη διεύθυνση https://exoikonomo2021.gov.gr/, ταυτόχρονα για όλη την Επικράτεια και θα παραμείνει ανοικτή για διάστημα 50 ημερών.

Εξοικονομώ

Ποιες προϋποθέσεις πρέπει να πληρούν οι κατοικίες

Το «Εξοικονομώ 2021» θα βελτιώσει αισθητά την ενεργειακή κλάση των νοικοκυριών, επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας πάνω από 30% για κάθε κατοικία. Οι κατοικίες που θα επιλεγούν για υπαγωγή στο πρόγραμμα πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

  • Να υφίστανται νόμιμα.
  • Να μην έχουν κριθεί κατεδαφιστέες.
  • Να χρησιμοποιούνται ως κύριες κατοικίες.
  • Να έχουν καταταχθεί βάσει του Πρώτου Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (Ά Π.Ε.Α.) σε κατηγορία χαμηλότερη ή ίση της Γ.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments