Οικονομία

Τέλη κυκλοφορίας 2022: Τι ισχύει για τα ειδοποιητήρια οχημάτων σε ακινησία

Τέλη κυκλοφορίας 2022: Τι ισχύει για τα ειδοποιητήρια οχημάτων σε ακινησία
Τέλη κυκλοφορίας 2022: Σε διευκρινίσεις προχώρησε η ΑΑΔΕ για τα τέλη κυκλοφορίας 2022 για οχήματα τα οποία έχουν τεθεί σε ακινησία.

Σε διευκρινίσεις προχώρησε η ΑΑΔΕ για τα τέλη κυκλοφορίας 2022 για οχήματα τα οποία έχουν τεθεί σε ακινησία.

Με αφορμή ερωτήματα που έχουν διατυπωθεί προς την ΑΑΔΕ, αναφορικά με τα τέλη κυκλοφορίας που αναρτώνται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, ενώ έχει δηλωθεί ακινησία του οχήματος, πηγές προσκείμενες στην ΑΑΔΕ δήλωσαν ότι «εάν έχει δηλωθεί το όχημά εμπρόθεσμα σε ακινησία, ο ιδιοκτήτης να αγνοήσει το ειδοποιητήριο τελών κυκλοφορίας. Το ειδοποιητήριο αναρτάται προκειμένου να χρησιμοποιηθεί, μόνο στην περίπτωση που επιθυμεί ο ιδιοκτήτης να προχωρήσει στην άρση της ακινησίας».

Τέλη κυκλοφορίας 2022: Πότε λήγει η προθεσμία – Ποια τα πρόστιμα

Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι όλοι όσοι θέλουν να αποπληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας 2022. Πλέον μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την λήξη της προθεσμίας πληρωμής δεδομένου ότι έχουν χρονικό περιθώριο μέχρι 31 Δεκεμβρίου. Τα τέλη κυκλοφορίας βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και στην πλατφόρμα myCar.

Ποιο το ύψος των προστίμων

Συγκεκριμένα το ύψος του προστίμου είναι:

ίσο με το ποσό των τελών αν το όχημα είναι δίκυκλο/ τρίκυκλο ή επιβατικό ΙΧ

  • ίσο με το 50% των τελών αν το όχημα είναι επιβατικό Δ.Χ.
  • μηδενικό αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.

Εάν ένας ιδιοκτήτης οχήματος δεν μπορεί να καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας, έχει τη δυνατότητα να το θέσει σε ακινησία. Τροχαίο

Έχουν αναρτηθεί τα ειδοποιητήρια στο MyCar

Φέτος, σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές, τα ειδοποιητήρια περιλαμβάνουν QR Code, με σκοπό τη διευκόλυνση των ιδιοκτητών Ι.Χ. σε ό,τι αφορά την πληρωμή τους.

Πρακτικά, σκανάροντας τον κωδικό QR, οι ιδιοκτήτες οχήματων θα μπορούν να πληρώσουν άμεσα μέσω web banking και από το κινητό τους τηλέφωνο το ποσό που τους αναλογεί για τα τέλη κυκλοφορίας 2022.

Παράλληλα, όσοι πολίτες δεν είναι εξοικειωμένοι με το Διαδίκτυο, θα μπορούν να πληρώνουν το τίμημα των τελών κυκλοφορίας στις τράπεζες. Επίσης, θα υπάρχει και η δυνατότητα πληρωμής μέσω web banking, που από φέτος πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF, για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments