Πολιτική

Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ: «Μια χαρά τα ‘πε ο Μητσοτάκης, ο τουρισμός πληρώνει για να κάνετε εκπομπή»

Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ: «Μια χαρά τα ‘πε ο Μητσοτάκης, ο τουρισμός πληρώνει για να κάνετε εκπομπή»
Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ: Ο υπουργός Ανάπτυξης μίλησε σχετικά με τα νέα μέτρα και το κατά πόσο θα υποστεί ζημία κάποιος οικονομικός κλάδος.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε σχετικά με τις συνέπειες που θα έχουν τα νέα μέτρα. Νωρίτερα ο Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε πως τα κρούσματα θα φτάσουν περίπου τα 15.000 κρούσματα, ενώ ανέφερε πως θα συνεδριάσει ξανά αύριο η Επιτροπή.

Ερωτηθείς σήμερα από τους δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ πότε θα πάρουμε ανάσα, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι αυτό είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει. Η Μαρία Αναστασοπούλου έκανε τότε το… λάθος να πει ότι «άρα δε θα ξαναπείτε ‘τελευταίο μίλι’» και ο υπουργός Ανάπτυξης έγινε έξαλλος.

” Αφήστε τις ειρωνείες με τον Πρωθυπουργό”

«Τα τελευταία μίλια τα είχε πει ο Πρωθυπουργός πριν την Δέλτα. Και κατά τη γνώμη μου μακάρι να το ξαναπεί. Και γιατί; Όταν πουλάς τουρισμό και είσαι Πρωθυπουργός μίας χώρας πρέπει να πουλάς προς τα έξω οτι είσαι ασφαλή χώρα. Η δήλωση αυτή είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να έρθουν στην χώρα και χιλιάδες άνθρωποι έκαναν τζίρο και πήγαμε καλά. Άρα αφήστε τις ειρωνείες με τον Πρωθυπουργό».

Και συνέχισε σε ανάλογο ύφος: 

«Μια χαρά το είπε… Η κ. Αναστασοπούλου ειρωνεύτηκε τον κ. Μητσοτάκη και έκανε λάθος. Η δήλωση του κ. Μητσοτάκη ήταν ολόσωστη τη στιγμή που το είπε. Είμαστε μια τουριστική χώρα, από αυτό ζουν χιλιάδες συμπολίτες σας, από αυτό πληρώνονται διαφημίσεις στον ΣΚΑΙ για να κάνετε εκπομπή. Και πρέπει να σταματήσετε συνεχώς να θίγετε την χώρα. Αν πρέπει να το ξαναπεί, να το ξαναπεί».

Για τα μέτρα στην εστίαση

Μάλιστα. ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων χαρακτήρισε σχετικά ήπια τα μέτρα και εκτίμησε ότι θα πλήξουν λίγο την εστίαση. Σχολιάζοντας την αλλαγή του ωραρίου λειτουργίας από τις 3 Ιανουαρίου σε εστίαση και διασκέδαση, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι «η εστίαση δεν θα έχει ζημία, τα κέντρα διασκέδασης πράγματι θα υποστούν».

Πρόσθεσε δε ότι δεν έχει μπει ζήτημα πληρότητας αυτή τη στιγμή.

«Θα σπάσουμε τα ρεκόρ»

Σημείωσε επίσης ότι ναι μεν ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού αυξάνεται, ωστόσο τα νοσοκομεία ακόμα δεν πιέζονται. «Αφήσαμε ανοιχτά γιατί δεν έχει ξεκινήσει η πίεση στο σύστημα υγεία και σεβόμαστε τους επιχειρηματίες. Κάνω έκκληση στους νέους εάν έχουν βγει σε νυχτερινά κέντρα να αποφύγουν τη συνάντηση με μεγαλύτερους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το κύμα είναι εδώ τις επόμενες 2-3 εβδομάδες τα κρούσματα θα ανεβαίνουν και θα σπάσουμε τα ρεκόρ όπως γίνεται και στις άλλες χώρες», σημείωσε ακόμη ο Άδωνις Γεωργιάδης.

“Μέχρι μεθαύριο τα πρόστιμα για τα φαινόμενα αισχροκέρδειας”

Για την εκτόξευση των τιμών στις μάσκες, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων επισήμανε ότι δεν έχει παρατηρηθεί στα φαρμακεία παράβαση στις τιμές. Τόνισε ότι τα φαινόμενα αισχροκέρδειας παρατηρήθηκαν σε ιστοσελίδες.

«Χθες πήραμε τα τιμολόγια αγοράς προϊόντων που έβγαζαν προς πώληση σε διαφορετική τιμή. Από τον έλεγχο που χρειάζεται περίπου τρεις ημέρες, εάν έχει πάει κάποιος να κερδοσκοπήσει θα εφαρμόσουμε το νόμο», είπε ο υπουργός. Και συνέχισε λέγοντας : «Μέχρι μεθαύριο το πολύ θα ανακοινώσω και τα πρόστιμα, τα οποία όπως είπα θα φτάσουν και το ένα εκατομμύριο ευρώ. Μπορώ να το εξαντλήσω αν πρόκειται για μεγάλη εταιρεία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments