Ελλάδα

Κατερίνη: Πρόστιμο 3.000 ευρώ σε 18χρονο που κυκλοφορούσε με πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού

Κατερίνη: Πρόστιμο 3.000 ευρώ σε 18χρονο που κυκλοφορούσε με πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού
Κατερίνη: Άσχημα κλείνει η χρονιά για τον 18χρονο νεαρό καθώς θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο 3.000 ευρώ για χρήση πλαστού πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Στην Κατερίνη ένας 18χρονος νεαρός αποφάσισε να χρησιμοποιεί πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού για να κυκλοφορεί ελεύθερα χωρίς περιορισμούς. Συγκεκριμένα είχε πλαστογραφήσει τα δικά του στοιχεία πάνω σε πιστοποιητικό εμβολιασμού από άλλο φιλικό του πρόσωπο. Ο νεαρός υποβλήθηκε σε αστυνομικό έλεγχο, έδειξε το πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού, όμως οι αστυνομικοί λόγω πείρας αντιλήφθηκαν ότι ήταν πλαστό και τον συνέλαβαν. Του επιβλήθηκε το πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ. Κατερίνη

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας:

«Συνελήφθη χθες (28 Δεκεμβρίου 2021) το πρωί στην Κατερίνη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατερίνης, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε αστυνομικό έλεγχο, επέδειξε ένα πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού, που αντιστοιχούσε σε άλλο πρόσωπο και είχε πλαστογραφήσει σε αυτό τα δικά του προσωπικά στοιχεία».

Τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό

Tα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από τα ξημερώματα της Πέμπτης.  Ειδικότερα, από αύριο τα εστιατόρια και τα άλλα καταστήματα εστίασης θα λειτουργούν έως τις 12 τα μεσάνυχτα. Εξαίρεση η Παραμονή της Πρωτοχρονιάς οπότε και θα επιτραπεί η λειτουργία των καταστημάτων μέχρι τις 2 τα ξημερώματα, χωρίς μουσική, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί το ενδεχόμενο της διασποράς του κορωνοϊού.

Κατερίνη
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλή μάσκα τόσο στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μεταφοράς και στο προσωπικό της εστίασης αλλά και όπου υπάρχει συγχρωτισμός.
  • Ωράριο λειτουργίας έως τις 12 τα μεσάνυχτα, έως 6 άτομα ανά τραπέζι και όχι όρθιοι σε διασκέδαση και εστίαση. Αν τα μέτρα δεν τηρηθούν θα απαγορευθεί και η μουσική.
  • Στα γήπεδα: Περιορισμός στο 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα όλοι οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.
  • Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων μόνο επισκεπτήριο με PCR και το ίδιο και σε νοσοκομεία.
  • Τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο. Θα είναι ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments