Ελλάδα

Μετάλλαξη Όμικρον: Το δερματικό σύμπτωμα που θα πρέπει να προσέξετε

Μετάλλαξη Όμικρον: Το δερματικό σύμπτωμα που θα πρέπει να προσέξετε
Μετάλλαξη Όμικρον: Τα συμπτώματα είναι ίδια με αυτά του κρυολογήματος, πυρετός και έντονος βήχας, ενώ μπορεί να προκληθεί και προσωρινή απώλεια γεύσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη βρετανική mirror, σημειώθηκε άλλο ένα σύμπτωμα από τη Μετάλλαξη Όμικρον αυτή τη φορά όμως δερματικό. Πρόκειται για δύο τύπους εξανθήματος. Το ένα εμφανίζει εξογκώματα και έχει σαν αντίδραση πολλή φαγούρα, που συχνά αρχίζει από τις παλάμες ή τα πέλματα. Μετάλλαξη Όμικρον

Εξανθήματα στα χέρια και στα πόδια

Ο δεύτερος τύπος εξανθήματος, εμφανίζει ερυθρότητα και παρουσιάζετε συνήθως στους αγκώνες, τα γόνατα και το πίσω μέρος των χεριών και των ποδιών.Αυτό το εξάνθημα αν εμφανίζεται συνεχόμενα για μέρες ή και εβδομάδες καλύτερα να επισκεφθείτε τον προσωπικό γιατρό σας, σε αντίθεση με το πρώτο που φεύγει γρήγορα αλλά ίσως σας επανεμφανιστεί.

Ένα άλλο σύμπτωμα, ακόμα πιο σπάνιο, που καταγράφηκε σε ασθενείς νεαρής ηλικίας, είναι πρήξιμο στα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών. Συνήθως έχει τη μορφή εξογκωμάτων κόκκινου ή μωβ χρώματος, που προκαλούν έντονους πόνους.

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, τα δερματικά συμπτώματα είναι δυνατό να εμφανιστούν, ακόμη κι όταν δεν υπάρχουν άλλα συμπτώματα που να συνδέονται με τον covid.

Μετάλλαξη Όμικρον

Τα συμπτώματα της Μετάλλαξη Όμικρον θυμίζουν ένα κοινό κρυολόγημα. Αναλυτικά:

  • Ρινική καταρροή
  • Ξηρό λαιμό
  • Πονοκέφαλο
  • Κόπωση
  • Φτέρνισμα
  • Μάλιστα, μπορεί κάποιος να νοσήσει με κορωνοϊό ακόμα κι αν δεν εμφανίσει πυρετό, ενώ οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι αν κάποιος έχει συμπτώματα απλού κρυολογήματος θα ήταν καλό να πραγματοποιήσει ένα μοριακό τεστ και ύστερα να προχωρήσει σε οποιαδήποτε κοινωνική συνάθροιση.
  • Σε αντίθεση με τις προηγούμενες παραλλαγές του κορονωϊού, η απώλεια γεύσης και όσφρησης φαίνεται να είναι περισσότερο σπάνιο σύμπτωμα.

Μείωση καραντίνας από 10 μέρες σε πέντε

Οι ειδικοί συζήτησαν τις νέες οδηγίες του CDC, που συστήνει να μειωθεί το χρονικό διάστημα καραντίνας των Αμερικανών που έχουν προσβληθεί από την Covid-19 σε πέντε ημέρες, αντί για 10 που ήταν μέχρι σήμερα, εφόσον όμως είναι ασυμπτωματικοί. Μετά το πέρας των 5 ημερών σε απομόνωση, θα πρέπει να φορούν μάσκα για άλλες πέντε ημέρες, εφόσον βρίσκονται κοντά σε άλλους ανθρώπους. Σύμφωνα με το CDC, όσοι έχουν κάνει και την αναμνηστική δόση του εμβολίου δεν χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα αν εκτεθούν στον νέο κορωνοϊό, αλλά πρέπει να φορούν μάσκα για 10 ημέρες μετά την έκθεσή τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments