Οδηγός

ΟΠΕΚΑ επίδομα παιδιού: Άνοιξε ξανά η πλατφόρμα – Μέχρι πότε η υποβολή αιτήσεων

ΟΠΕΚΑ επίδομα παιδιού: Άνοιξε ξανά η πλατφόρμα – Μέχρι πότε η υποβολή αιτήσεων
ΟΠΕΚΑ επίδομα παιδιού: Άνοιξε ξανά η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ καθώς είχε κλείσει προσωρινά προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι πληρωμές για την έκτη και τελευταία δόση του 2021.

Άνοιξε ξανά η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ καθώς είχε κλείσει προσωρινά προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι πληρωμές για την έκτη και τελευταία δόση του 2021.

Η Διοίκηση του ΟΠΕΚΑ ενημέρωσε ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 έχει ανοίξει και πάλι για την υποβολή αίτησης Επιδόματος Παιδιού, έτους 2021, με καταληκτική ημερομηνία 15 Ιανουαρίου 2022.

Για ποιους άνοιξε η πλατφόρμα

Διευκρινίζουμε ότι η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη από σήμερα για τους δικαιούχους του επιδόματος που δεν έχουν ακόμη  υποβάλει αίτηση Α21 για το έτος 2021 και για όσους πολίτες ξεκίνησαν την δημιουργία αίτησης Α21 αλλά δεν έκαναν οριστική υποβολή της.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού μπορούν να υποβάλουν την  αίτηση Α21 μέχρι 15 Ιανουαρίου 2022.

Μετά τις 15 Ιανουαρίου 2022 η ηλεκτρονική πλατφόρμα  για την υποβολή αίτησης Α21 θα κλείσει οριστικά και δεν θα είναι πλέον δυνατή η υποβολή αίτησης για το έτος 2021.

Πως καθορίζονται τα ποσά που λαμβάνουν οι δικαιούχοι

Τα ποσά στους δικαιούχους δίνονται με εισοδηματικά κριτήρια:

  • Πρώτη κατηγορία έως 6.000 ευρώ
  • Δεύτερη κατηγορία 6.001-10.000 ευρώ
  • Τρίτη κατηγορία 10.001- 15.000 ευρώ

Το ποσό του επιδόματος εξαρτάται από τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων και αφορά:

  • Για την πρώτη κατηγορία 70 ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο, επιπλέον 70 ευρώ για το δεύτερο και άλλα 140 ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε επιπλέον των 3 παιδιών
  • Για τη δεύτερη κατηγορία 42 ευρώ ανά μήνα για το πρώτο παιδί, επιπλέον 42 ευρώ για το δεύτερο και 84 ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο
  • Για την τρίτη κατηγορία 28 ευρώ τον μήνα για το πρώτο παιδί, επιπλέον 28 ευρώ για το δεύτερο και επιπλέον 56 ευρώ για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου.

Πως γίνεται η εκκαθάριση των αιτήσεων

Η εκκαθάριση των αιτήσεων θα γίνει σύμφωνα με την εκκαθαριστική φορολογική δήλωση 2021. Για να χορηγηθεί το επίδομα, η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments