Αθλητισμός

Λιονέλ Μέσι: Τοιχογραφία προς τιμήν του στο Ροσάριο

Λιονέλ Μέσι: Τοιχογραφία προς τιμήν του στο Ροσάριο
Λιονέλ Μέσι: Οι θαυμαστές του πασίγνωστου ποδοσφαιριστή από το Ροσάριο, από το οποίο κατάγεται, δημιούργησαν μία τοιχογραφία προς τιμήν του.

Ο Λιονέλ Μέσι είναι αναμφισβήτητα ένας από τους θρύλους του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Κάποιοι θαυμαστές του από το Ροσάριο, από το οποίο κατάγεται ο Αργεντίνος “μάγος” της μπάλας, δημιούργησαν μία τοιχογραφία πραγματικό έργο τέχνης προ τιμήν του.

Ο σταρ της Παρι Σεν Ζερμέν, Λιονέλ Μέσι, λατρεύεται σαν θεός στην Αργεντινή, πλησιάζοντας θα έλεγε κανείς, το επίπεδο στο οποίο αγαπήθηκε ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Ιδίως πάντως λατρεύεται στην περιοχή όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Η τοιχογραφία

Ο λόγος για το Ροσάριο, όπου ο Μέσι ξεκίνησε να παίζει μπάλα φορώντας τη φανέλα της αγαπημένης του Νιούελς Ολντ Μπόις. Εκεί είναι λοιπόν που οι θαυμαστές του επέλεξαν να κάνουν μία φοβερή τοιχογραφία προς τιμήν, συνδέοντας το παρελθόν του με όσα ακολούθησαν, αφού χαρακτηριστικά απεικονίζεται να φορά ένα φθαρμένο παπούτσι κι ένα χρυσό!

Λίγα λόγια για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή

Ο Λιονέλ Μέσι είναι γνωστός με το ψευδώνυμο «La Pulga» έχει λάβει πολλαπλές βραβεύσεις, θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών. Ο Μέσι είναι ο καλύτερος παίκτης της Πριμέρα Ντιβιζιόν και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου στη διάρκεια μίας σεζόν και δεύτερος καλύτερος σκόρερ του Τσάμπιονς Λιγκ, διοργάνωση στην οποία έχει τερματίσει πρώτος σκόρερ τέσσερις συνεχόμενες σεζόν. Είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του 21ου αιώνα σύμφωνα με την IFFHS και ο πρώτος σκόρερ της ιστορίας σε διάστημα ενός ημερολογιακού έτους. Μέσι

Αγωνιζόταν με την Νιούελς Ολντ Μπόις στην Αργεντινή προτού μετακομίσει στην Ευρώπη για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα σε ηλικία 13 ετών. Μεταξύ των αρκετών τίτλων που έχει κατακτήσει, περιλαμβάνονται τέσσερα Τσάμπιονς Λιγκ, εφτά Πρωταθλήματα Ισπανίας, τρία Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, δύο Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, ένα χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο U-20. Είναι έτσι ο αλλοδαπός ποδοσφαιριστής με τους περισσότερους τίτλους στην ιστορία της Μπαρτσελόνα (25 τίτλοι τον Αύγουστο 2015). Χάρη στις επιδόσεις του, ο Μέσι αναδείχτηκε καλύτερος παίκτης της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα από το περιοδικό World Soccer και καλύτερος παίκτης στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ τα τελευταία 20 χρόνια από την ΟΥΕΦΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments