Ελλάδα

Μέτρα Covid: Αυτά ισχύουν μέχρι τις 17 Ιανουαρίου

Μέτρα Covid: Αυτά ισχύουν μέχρι τις 17 Ιανουαρίου
Μέτρα Covid: Μετά τις ανακοινώσεις Πλεύρη, τέθηκαν σε ισχύ από σήμερα το πρωί στις 06:00, νέες ρυθμίσεις κατά της πανδημίας, μετά και το δεύτερο συνεχόμενο «μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων.

Νέα μέτρα τέθηκαν σε ισχύ από σήμερα το πρωί στις 06:00 μετά και το δεύτερο συνεχόμενο «μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων που σημειώθηκε στη χώρα. Ακόμη, εκδόθηκε η ΚΥΑ, στην οποία περιγράφονται τα μέτρα που πάρθηκαν κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού και τα οποία ισχύουν από σήμερα, στις 6.00.

Το μεσημέρι της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης προχώρησε στην ανακοίνωση των μέτρων τα οποία ισχύουν από σήμερα. Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 28.828 κρούσματα εκ των οποίων 12.848 εντοπίζονται στην Αττική και 3.496 στη Θεσσαλονίκη.

Τα νέα μέτρα:

– Τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης θα λειτουργούν έως τις 12 τα μεσάνυχτα χωρίς μουσική, 6 άτομα ανά τραπέζι, όχι όρθιοι και μετρική απόσταση στα τραπεζοκαθίσματα. Εξαίρεση η παραμονή της Πρωτοχρονιάς, οπότε και θα επιτραπεί η λειτουργία των καταστημάτων μέχρι τις 2:00 τα ξημερώματα, με όλες όμως τις παραπάνω απαγορεύσεις. Μέσα στις απαγορεύσεις είναι και η απαγόρευση διενέργειας εκδήλωσης πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο, για να αποφευχθεί η μεταφορά τής διασκέδασης σε άλλους χώρους.

– Η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλής στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως και από τους εργαζόμενους στην εστίαση, είναι υποχρεωτική.

– Εφαρμογή τηλεργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο, ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.

– Επισκεπτήριο μόνο με PCR test 48 ωρών σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και νοσοκομεία, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύεται η είσοδος σε ιατρικούς επισκέπτες.

– Στα γήπεδα η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών θα είναι έως το 10% της χωρητικότητας τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.

Ακολουθεί η ΚΥΑ με όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από σήμερα Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 06:00:

“Καλπάζει” ο κορωνοϊός στις ηλικίες 4-18 ετών

Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία του ΕΟΔΥ για την εβδομάδα 20-26 Δεκεμβρίου το σύνολο των ασθενών ηλικίας 4-18 ετών είναι 10.293, αποτελώντας το 22% (-19% από την προηγούμενη εβδομάδα) στο σύνολο των κρουσμάτων covid-19.

 svg%3E

Τι θα γίνει με τη μουσική στα σπίτια

Στα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν απαγορεύονται μεταξύ άλλων οι εκδηλώσεις και τα πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο, με τη δεύτερη περίπτωση να αφορά τα πάρτι σε σπίτια Airbnb.

Σε αυτό το σημείο, προέκυψε το ερώτημα τι θα ισχύσει για τα πάρτι στα σπίτια και αν θα απαγορεύεται η μουσική, εν όψει και του ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς.

Η εκπομπή «Live News» επικοινώνησε με το υπουργείο Υγείας, το οποίο διευκρίνισε ότι στα σπίτια θα επιτρέπεται κανονικά η μουσική.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments