Ελλάδα

Τράπερ Light: Απέλυσε τον δικηγόρο εξαιτίας συμμετοχής στη ναζιστική COMBAT 18

Τράπερ Light: Απέλυσε τον δικηγόρο εξαιτίας συμμετοχής στη ναζιστική COMBAT 18
Τράπερ Light: Ο τράπερ που είχε συλληφθεί για τα βίντεο με τα όπλα γνωστοποίησε ότι απέλυσε τον δικηγόρο του λόγω συμμετοχής του στην ναζιστική COMBAT 18.

Ο τράπερ Light που συνέληφθη μετά τις φωτογραφίες που ανήρτησε κρατώντας όπλα, είχε μεταβεί και στον εισαγγελέα. Από τον εισαγγελέα επιβλήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για παράνομη οπλοκατοχή, παράνομη οπλοφορία και παραβίαση του νόμου περί ναρκωτικών. Η δίκη δε αναβλήθηκε για τις 10 Ιανουαρίου.

Παρόλα αυτά ο τράπερ γνωστοποίησε ότι σταματά την συνεργασία του με τον δικηγόρο του, λόγω της εμπλοκής του στην υπόθεση «της νεο-ναζιστικής οργάνωσης COMBAT-18. Όπως αναφέρει ο γνωστός τράπερ «η εμπλοκή του στην υπόθεση της νεο-ναζιστικής οργάνωσης COMBAT-18 (για την οποία ως χθες το βράδυ είχα πλήρη άγνοια) έρχεται σε άμεση αντίθεση με τις δικές μου αξίες και τα «πιστεύω» μου ως άνθρωπο αλλά και ως γιο μετανάστη».

Η ανάρτηση του Light:

«Όσον αφορά στην εμπλοκή μου στην υπόθεση που απασχολεί τη δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ, θα κάνω δηλώσεις όταν κριθεί σκόπιμο από τη νέα μου νομική ομάδα. Όσον αφορά τον κ. Γιώργο Μακρή που εως τώρα είχε αναλάβει τη νομική υπεράσπιση μου, σήμερα επιθυμώ να κάνω γνωστό πως διακόπτω τη συνεργασία μου μαζί του. Ηεμπλοκή του στην υπόθεση της νεο-ναζιστικής οργάνωσης COMBAT-18 (για την οποία ως χθες το βράδυ είχα πλήρη άγνοια) έρχεται σε άμεση αντίθεση με τις δικές μου αξίες και τα «πιστεύω» μου ως άνθρωπο αλλά και ως γιο μετανάστη. Έχω αποδείξει στο παρελθόν με τη στάση αλλά και με τις πράξεις μου ότι είμαι ενάντια σε οποιαδήποτε φασιστική ιδεολογία».

Το 2018 μέλη της οργάνωσης συνελήφθησαν από την αντιτρομοκρατική. οι ύποπτοι είχαν συγκροτήσει ομάδα κρούσης και έχουν αναλάβει την ευθύνη για τουλάχιστον 15 εμπρηστικές επιθέσεις σε στέκια αντιεξουσιαστών. Μεταξύ των ενεργειών τους συγκαταλέγεται και η βεβήλωση του μνημείου του Παύλου Φύσσα, το 2015.

Ποιοι είναι οι Combat 18

Πρόκειται για μία νεοναζιστική οργάνωση η οποία έχει εμπνευστεί το όνομά της από τον Αδόλφο Χίτλερ, καθώς ο αριθμός «18» αντιστοιχεί στο πρώτο και το όγδοο γράμμα της αγγλικής αλφαβήτου, «Α» και «Η», δηλαδή Adolf Hitler. Mάλιστα, σύμβολό τους έχουν την νεκροκεφαλή που παραπέμπει σε αυτήν των SS.

H «Combat 18 Hellas» φέρεται να έχει εμπνευστεί τη φυσιογνωμία της από τη βρετανική νεοναζιστική οργάνωση «Combat 18», η οποία είχε έντονη δράση στο Ηνωμένο Βασίλειο τη δεκαετία του ’90 και όχι μόνο, με τους αντιπάλους της να θεωρούνται μετανάστες, αριστεροί και μειονότητες. Στην Ελλάδα έχει αναλάβει την ευθύνη πλήθους επιθέσεων, οι οποίες εκτός από παράνομες είναι και ιδιαίτερα βίαιες. Σε πολλές από τις δράσεις τους έχουν συνεργαστεί με τους Ανένταχτους Μαίανδρους Εθνικιστές, (σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, πρόκειται για παρακλάδι τους) οι οποίοι εξυμνούν τον πρώην χρυσαυγίτη καταδικασθέντα για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Δημήτρη Κουσουρή, γνωστό ως «Περίανδρο» (κατά κόσμον Αντώνιο Ανδρουτσόπουλο). Σε συνέντευξή τους, μάλιστα, στον Ελεύθερο Τύπο, οι Μαίανδροι Εθνικιστές είχαν πει ότι η Combat 18 είναι κάτι παραπάνω από αδελφή οργάνωση, είναι «αίμα από το αίμα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments