People

Σύλβια Αντώναρου στο pagenews.gr: Ένταξη στην καθημερινότητα για τα ΑμεΑ χωρίς διαφορετικότητα

Σύλβια Αντώναρου στο pagenews.gr: Ένταξη στην καθημερινότητα για τα ΑμεΑ χωρίς διαφορετικότητα
Σύλβια Αντώναρου στο pagenews.gr: Η Σύλβια Αντώναρου είναι μια γυναίκα που έχει αφιερώσει τη ζωή της στον εθελοντισμό και ειδικά στη βοήθεια και υποστήριξη Ατόμων με Αναπηρία.

Η Σύλβια Αντώναρου είναι μια γυναίκα που έχει αφιερώσει τη ζωή της στον εθελοντισμό και ειδικά στη βοήθεια και υποστήριξη Ατόμων με Αναπηρία. Έχει ιδρύσει το  σωματείο ΔΥΑΜΕΑ (Δεν υπάρχουν άνθρωποι με ειδικές ανάγκες μόνο άνθρωποι). Πρόκειται για τη γυναίκα, η οποία στέφθηκε Μις Ελλάς το 1988. Η ίδια υπήρξε μοντέλο, το οποίο αποτέλεσε top model της δεκαετίας του ’90.

Η ίδια έχει κάτσει σε αμαξίδιο και έχει μείνει στο κρεβάτι κλινήρης για δύο χρόνια. Μετά από προσπάθειες των γιατρών ξαναπερπάτησε και πλέον έχει αφιερώσει τη ζωή της για τη βοήθεια άλλων ανθρώπων.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη 

Ποια ήταν η αφορμή για να ξεκινήσετε το σωματείο ΔΥΑΜΕΑ; Με ποιους τρόπους βοηθάτε τα Άτομα με Αναπηρία;

Αφορμές έχω πάντα για κάτι όμορφο. Το βασικότερο ήταν ότι συμμετείχα σε πολλά δρώμενα και ήθελα να κανω το όνειρο μου πραγματικότητα. Ξεκινήσαμε με την επίδειξη μόδας ΑμεΑ και ,συνεχίζουμε με ημερίδες που έχουν σχέση με την αναπηρία και την στήριξη κάποιου αθλητή, σίτιση 11 οικογενειών  αιμοδοσία, συλλογή καπακιών ,ρουχισμό σε παιδιά, αθλητικές δράσεις που ωφελούνται οικογένειες για κάποιο χειρουργείο η σπουδές, κτλ.

Έχετε μείνει και η ίδια καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι. Πως ήταν όλο αυτό που βιώσατε; Θεωρείτε ότι έχουμε κάνει βήματα ως χώρα για την προστασία των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία;

Έμεινα 2 χρόνια στο κρεβάτι  με μοναδικό σύμμαχο το αμαξίδιο, για όποια μετακίνηση μου. Δυστυχώς βίωσα την άρνηση των ανθρώπων και τον χλευασμό, όμως αυτό δεν με εμπόδισε να συνεχίσω την όποια προσπάθεια.  Άλλωστε η οικογένεια μου ήταν δίπλα μου και αυτό αρκούσε σε ότι βίωνα.

Μετά από πολλές προσπάθειες των γιατρών μου να σηκωθώ καταλήξαμε στο χειρουργείο. Όπου και στάθηκα ξανά στα πόδια μου.  Γίνονται πράγματα για την καλυτέρευσή των ατόμων με αναπηρία, αλλά η Ελλάδα είναι πολύ πίσω και θέλει πολύ δουλειά για να γίνει ο τρόπος διαβίωσης καλύτερος.

Είστε εμπνεύστρια και διοργανώτρια επίδειξης μόδας όπου συμμετέχουν και Άτομα με Αναπηρία. Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε με αυτή την κίνηση;

Η επίδειξη μόδας ΑΜΕΑ ήταν ένα μικρό απωθημένο από την αποχώρηση μου από το χώρο της μόδας λόγω του προβλήματος υγείας μου.  Έτσι πάρθηκε η απόφαση να γίνει το όνειρο πραγματικότητα. Ένταξη στην καθημερινότητα χωρίς διαφορετικότητα, το μήνυμα ζωής.

Τι σημαίνει για εσάς η έννοια εθελοντισμός και τι θα θέλατε να δείτε τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα;

Εθελοντές της ζωής είναι η δική μου ατάκα. Εθελοντής είσαι όταν προσφέρεις χωρίς αντάλλαγμα, χωρίς να περιμένεις κάτι και το σημαντικότερο είναι να το μεταφέρεις στα μάτια σου. Έτσι ώστε να καταλαβαίνουν οι άνθρωποι, ότι από το υστέρημά σου μοιράζεσαι, προσφέρεις με σκοπό  να νιώθουμε όλοι καλά ψυχικά.

Βλέπω με τα μάτια της ψυχής, αυτό θα ήθελα να έβλεπα τα επόμενα χρόνια στα μάτια των νέων ανθρώπων  και σίγουρα ο κόσμος θα γινόταν καλύτερος και με πολλούς εθελοντές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments