Διεθνή

Ιαπωνία: Επιστήμονες φιλοδοξούν να έχουν έτοιμο το 2024 εμβόλιο που «θα διαρκεί για όλη μας τη ζωή»

Ιαπωνία: Επιστήμονες φιλοδοξούν να έχουν έτοιμο το 2024 εμβόλιο που «θα διαρκεί για όλη μας τη ζωή»
Ιαπωνία: Με μία δόση που περιλαμβάνει την ακίδα πρωτεΐνης της Covid-19, η οποία παραμένει ενεργή για τον οργανισμό για περισσότερους από 20 μήνες.

Να παράξουν ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που θα διαρκεί για το υπόλοιπο της ζωής μας, θέλουν επιστήμονες στην Ιαπωνία και συγκεκριμένα στο Μητροπολιτικό Ινστιτούτο Επιστημόνων του Τόκιο.  Ιαπωνία

Οι πρώτες δοκιμές γίνονται σε ποντίκια και πίθηκους

Ήδη, έχουν προσπαθήσει να δημιουργήσουν εργαστηριακά το εμβόλιο σε ποντίκια και πιθήκους, με την παραγωγή ενός πειραματικού εμβολίου να αναμένεται το 2023 στην Ιαπωνία.

«Έχω εργαστεί πάνω σε διάφορες τεχνολογίες εμβολίων, όπως του αδενοϊού και του mRNA, αλλά το εμβόλιο που αξιοποιεί τον φορέα του ιού είναι το πιο ισχυρό και με τις λιγότερες παρενέργειες, ενώ μπορεί να προσφέρει στον οργανισμό αντισώματα και ανοσία για μια ζωή», επισήμανε ο Michinori Kohara.

Το εμβόλιο, όπως ισχυρίζονται οι επιστήμονες, έχει αναπτυχθεί με μία δόση που περιλαμβάνει την ακίδα πρωτεϊνής της Covid-19, η οποία παραμένει ενεργή για τον οργανισμό για περισσότερους από 20 μήνες. Αυτό μέχρι στιγμής δεν ισχύει σε κανένα άλλο εμβόλιο. Δύο δόσεις μέσα σε διάστημα τριών εβδομάδων αυξάνουν, επίσης τα αντισώματα του οργανισμού.

 Ιαπωνία

Μέσα στο 2023 θα γίνουν και δοκιμές σε ανθρώπους

Μέσα στο 2023 αναμένονται οι κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους και συγκεκριμένα σε περίπου 200 εθελοντές. Σε περίπτωση που οι δοκιμές επιτύχουν, θα ξεκινήσει η τελική φάση. Η μαζική παραγωγή αναμένεται το νωρίτερο το 2024. Οι δοκιμές θα γίνουν από τη γιαπωνέζικη φαρμακευτική εταιρεία Nobelpharma Co.

Οι Ιάπωνες επιστήμονες δεν είναι οι μόνοι που αναζητούν το «Άγιο Δισκοπότηρο» στη μάχη για την τελική νίκη έναντι του κορωνοιού. Στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ ο καθηγητής Jonathan Heeney ενημέρωσε πρόσφατα ότι ξεκίνησαν δοκιμές ενός νέου εμβολίου που ενδέχεται να προσφέρει μεγαλύτερη προστασία έναντι του Covid-19 και των μεταλλάξεών του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments