Οικονομία

Ταμείο Ανάκαμψης: Σε ετοιμότητα οι τράπεζες για την αξιοποίηση κεφαλαίων

Ταμείο Ανάκαμψης: Σε ετοιμότητα οι τράπεζες για την αξιοποίηση κεφαλαίων
Ταμείο Ανάκαμψης: Έτοιμες για την αξιοποίηση των σχετικών κεφαλαίων που θα προέλθουν από το Ταμείο Ανάκαμψης δηλώνουν οι τράπεζες.

Έτοιμες για την αξιοποίηση των σχετικών κεφαλαίων που θα προέλθουν από το Ταμείο Ανάκαμψης δηλώνουν οι τράπεζες. Πριν από λίγες ημέρες υπεγράφησαν επιχειρησιακές συμφωνίες για δάνεια που αφορούν το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης “Ελλάδα 2.0”.

Μετά τις συμφωνίες αυτές θα εκταμιευθούν άμεσα 970 εκατ. ευρώ προς τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα. Έχει προηγηθεί η υπογραφή ανάλογων συμβάσεων με δύο διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΙΒ), για τα οποία αναμένεται η εκταμίευση επιπλέον 600 εκατ. ευρώ. Συνεπώς, ποσό ύψους 1,570 δισ. ευρώ θα είναι άμεσα διαθέσιμο για τη χρηματοδότηση επενδύσεων στην ελληνική επικράτεια.

Σε ετοιμότητα οι ελληνικές τράπεζες

Από την πλευρά τους οι διοικήσεις όλων των ελληνικών τραπεζών σε δημόσιες παρεμβάσεις τους έχουν τονίσει ότι μετά από συστηματική προετοιμασία στη διάρκεια των τελευταίων μηνών είναι πανέτοιμες τόσο στο επίπεδο υποδομών και οργάνωσης, όσο και στο επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού να διαχειριστούν με την μεγαλύτερη δυνατόν ταχύτητα, διαφάνεια και ποιότητα στην εξυπηρέτηση τα αιτήματα δανειοδότησης. Όπως έχουν επισημάνει οι ελληνικές τράπεζες, απαλλαγμένες πλέον από την μεγάλη πρόκληση τους εγχώριου τραπεζικού συστήματος που δεν ήταν άλλη από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, έχοντας βελτιώσει θεαματικά το επίπεδο ρευστότητας, με ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια και τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους σε εξαιρετικά ικανοποιητικό επίπεδο επικεντρώνονται πλέον στην χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας με έμφαση στην αξιοποίηση των κεφαλαίων του Ταμείου Ανάκαμψης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments