Ελλάδα

Πιστοποιητικό νόσησης – αναρρωτικές: Πώς θα τα παίρνουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι

Πιστοποιητικό νόσησης – αναρρωτικές: Πώς θα τα παίρνουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι
Πώς θα παίρνουν στο εξής πιστοποιητικό νόσησης και αναρρωτικές οι εργαζόμενοι, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι

Σε αλλαγές σχετικά με τη χορήγηση του πιστοποιητικού νόσησης προχωρά η κυβέρνηση, υπό τη βαριά σκιά των συνεχώς αυξανόμενων κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, κατά την ενημέρωση για την επαναλειτουργία των σχολείων και των υγειονομικών πρωτοκόλλων που θα ισχύσουν, σημείωσε ότι με ΚΥΑ που θα εκδοθεί, αρκεί το θετικό rapid test προκειμένου για άδεια από την εργασία.

Όπως είπε, το πιστοποιητικό νόσησης οι εμβολιασμένοι θα το παίρνουν με θετικό rapid test, ενώ οι ανεμβολίαστοι με μοριακό (PCR).

Για όλους όμως θα ισχύει θετικό rapid για να πάρουν αναρρωτική άδεια και οι εργοδότες στην περίπτωση αυτή είναι υποχρεωμένοι να δίνουν την αναρρωτική άδεια, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην πίεση που δέχεται το ΕΣΥ αλλά και στις επόμενες κινήσεις για την ενίσχυσή του.

«Είμαστε σε συνεχή παρακολούθηση και για να ενισχύσουμε το ΕΣΥ αλλά και για να κάνουμε τις παρεμβάσεις που χρειάζονται», σημείωσε και αναφέρθηκε στη συμφωνία με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών. Άμεσα, όπως είπε, θα διατεθεί από τις ιδιωτικές κλινικές το 10% έως 15% των απλών κλινών τους προκειμένου να διαχειρίζονται covid περιστατικά. Συνεργασία υπάρχει και στο σκέλος των κλινών ΜΕΘ που το σύνολό τους έχει διατεθεί για non covid περιστατικά στο ΕΣΥ, αλλά και σε άλλα περιστατικά non covid που διαχειρίζονται οι ιδιωτικές κλινικές κατόπιν κατεύθυνσης που δίνεται από το ΕΣΥ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments