Διεθνή

Πρόβατα και κατσίκια επιστρατεύονται στην εκστρατεία υπέρ των εμβολιασμών στη Γερμανία

Πρόβατα και κατσίκια επιστρατεύονται στην εκστρατεία υπέρ των εμβολιασμών στη Γερμανία
700 αιγοπρόβατα σχημάτισαν μια σύριγγα για να ενθαρρύνουν τους εμβολιασμούς

Επτακόσια αιγοπρόβατα επιστρατεύτηκαν στη Γερμανία στην εκστρατεία υπέρ του εμβολιασμού. Τα ζώα σχημάτισαν μια τεράστια σύριγγα, σε χωράφι σε περιοχή νότια του Αμβούργου. Πώς τα κατάφεραν; Οι εμπνευστές χρησιμοποίησαν ένα έξυπνο κόλπο: Τοποθέτησαν νόστιμα κομμάτια ψωμιού σε έκταση περίπου 100 μέτρων στο χωράφι, σε σχήμα τεράστιας σύριγγας, τα οποία τα πρόβατα και τα κατσίκια καταβρόχθισαν, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa).

Η βοσκός Wiebke Schmidt-Kochan πέρασε αρκετές ημέρες με τα ζώα της, μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων. Αλλά όπως είπε η ίδια, στο τέλος δεν ήταν δύσκολο να επιλυθούν τα προβλήματα.

Τα πρόβατα μπορούν να περάσουν καλύτερα το μήνυμα

Ο διοργανωτής Hanspeter Etzold ανέφερε ότι η δράση απευθύνεται σε όσους εξακολουθούν να διστάζουν να εμβολιαστούν.

“Τα πρόβατα είναι τόσο συμπαθή ζώα – ίσως μπορούν να περάσουν καλύτερα το μήνυμα”, είπε.

Η γερμανική κυβέρνηση έχει θέσει ως κορυφαία προτεραιότητά της τους εμβολιασμούς στην προσπάθεια να νικήσει το τελευταίο κύμα λοιμώξεων COVID-19.

Το ποσοστό του πληθυσμού που έχει δεχθεί τουλάχιστον δύο δόσεις εμβολίων διαμορφώθηκε τη Δευτέρα στο 71,2%. Όσοι έχουν λάβει αναμνηστικό εμβόλιο αυξήθηκαν πολύ πιο γρήγορα τις τελευταίες εβδομάδες και τώρα ανέρχονται στο 38,9% του πληθυσμού.

Εμβολιασμοί σε κλαμπ

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Αντρέας Ντέφνερ, δήλωσε ότι η δημόσια συζήτηση για τους εμβολιασμούς τις τελευταίες εβδομάδες φαίνεται να ώθησε ορισμένους να αλλάξουν γνώμη. Συμβάλλοντας στην προσπάθεια, νυχτερινά μαγαζιά του Βερολίνου μετατράπηκαν σε εμβολιαστικά κέντρα. Όπως ανακοίνωσε ο Lutz Leichsenring, εκπρόσωπος της ένωσης νυχτερινών κέντρων του Βερολίνου, τα μισά από τα ραντεβού εμβολιασμού έχουν ήδη κλειστεί. Τα κλαμπ προσέφεραν συνολικά περίπου 4.500 δόσεις εμβολίων αυτή την εβδομάδα.

Οι αρχές στη Γερμανία έκλεισαν πρόσφατα ή έθεσαν αυστηρούς περιορισμούς στα κέντρα διασκέδασης, προκειμένου να επιβραδύνουν την εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον. Οι αρχές του Βερολίνου απαγόρευσαν τον χορό, με αποτέλεσμα πολλά κλαμπ να κλείσουν τις πόρτες τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments