Ελλάδα

Ευαγγελισμός: 16 διασωληνωμένοι βρίσκονται εκτός ΜΕΘ

Ευαγγελισμός: 16 διασωληνωμένοι βρίσκονται εκτός ΜΕΘ
Ευαγγελισμός: Τραγική η κατάσταση στο νοσοκομείο, καθώς ήδη έχει κλείσει η καρδιοχειρουργική κλινική και 16 διασωληνωμένοι βρίσκονται εκτός ΜΕΘ.

Το νοσοκομείο Ευαγγελισμός βρίσκεται ήδη στα όρια του με 100 εργαζόμενους να νοσούν και 16 άτομα να διασωληνώνονται εκτός της ΜΕΘ. Άλλωστε σήμερα είναι η 3η μέρα που απαγορεύονται τα επισκεπτήρια λόγω της μεγάλης διασποράς του ιού.

Το μέτρο θα ισχύσει μέχρι τις 17 Ιανουαρίου, καθώς έχουν εντοπιστεί πολλά κρούσματα σε υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό, με τον αριθμό των θετικών να μεγαλώνει όσο συνεχίζονται οι έλεγχοι. Στον Ευαγγελισμό νοσηλεύονται 150 ασθενείς με κοροναϊό στις 4 κλινικές που έχουν μετατραπεί σε Covid. 16 συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι σε κοινούς θαλάμους περιμένοντας να μεταφερθούν σε ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ.

Κλειστή η καρδιοχειρουργική κλινική

Συνολικά 90 συμπολίτες μας βρίσκονται στην αναμονή για ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ, με κάποια αιτήματα να παραμένουν σε εκκρεμότητα από το Νοέμβριο. Σημειώνεται τέλος ότι η καρδιοχειρουργική κλινική του Ευαγγελισμού έχει κλείσει, και πλέον δε γίνεται κανένα χειρουργείο, παρά μόνο τα έκτακτα.

Το νοσηλευτικό προσωπικό δίνει τώρα μια διπλή μάχη με τον κορωνοϊό. Οι υγειονομικοί καλούνται τώρα να καλύψουν και τα κενά που αφήνουν πίσω τους οι συνάδελφοί που εντοπίζονται θετικοί στον ιό και αυτή την ώρα σε καραντίνα έχουν μπει περισσότεροι από 2.000 υγειονομικοί από τα νοσοκομεία όλης της χώρας.

Διπλή η μάχη στα νοσοκομεία

«Δυο νοσηλευτές πρέπει να κάνουν τα πάντα. Να τους κρατήσουν στη ζωή να κάνουν τη νοσηλεία. Είμαστε όλοι εξαντλημένοι, σήμερα άλλη μια συνάδελφος θετική. Θα φτάσουμε να είμαστε ένας νοσηλευτής για όλους», δηλώνει η Βούλα Φρεντζασκάκη, νοσηλεύτρια του «Ευαγγελισμού». Οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο νοσοκομείο ζουν με την αγωνία του burn out καθώς τις τελευταίες ημέρες οι εισαγωγές ασθενών covid έχουν αυξηθεί κατά 50%, την ώρα που περίπου 100 εργαζόμενοι έχουν βγει εκτός υπηρεσίας από τον κοροναϊό.

«Σίγουρα αυτό το προσωπικό δεν λείπει μόνο από την αντιμετώπιση της πανδημίας λείπει και από τις άλλες κλινικές που σηκώνουν το βάρος για την παράλληλη πανδημία, στην αντιμετώπιση δηλαδή των χρόνιων παθήσεων», τονίζει ο Γιώργος Φερεντίνος, πρόεδρος των εργαζομένων «Ευαγγελισμός». Δύσκολη η κατάσταση και στον «Ερυθρό Σταυρό» που σε μια εφημερία είδε τις εισαγωγές να τετραπλασιάζονται σχεδόν και τους υγειονομικούς που έχουν τεθεί εκτός από κοροναϊό να που με τους υγειονομικούς να ξεπερνούν τους 45.

«Έχουμε φτάσει στα όριά μας. Οι υγειονομικοί είναι εξαντλημένοι και πλέον νοσούμε και ο ένας μετά τον άλλο πέφτουμε κάτω όχι γιατί δεν είμαστε εμβολιασμένοι. Δεν νοείται μια νοσηλεύτρια για 40 ασθενείς», λέει η Βούλα Γεωργακή, η πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου. Το υπουργείο υγείας αυξάνει τώρα τις απλές κλίνες νοσηλείας για κοροναϊό έως και 15% με την αξιοποίηση κενών κρεβατιών από τον ιδιωτικό τομέα ενώ όπως προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας έως τη Δευτέρα θα επιδοθούν τα φύλλα επίταξης σε ιδιώτες γιατρούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments