Ελλάδα

Ποιοι δικαιούνται τα 5 δωρεάν self test

Ποιοι δικαιούνται τα 5 δωρεάν self test
Μέχρι και σήμερα Σάββατο 8 Ιανουαρίου, η διάθεση των 5 δωρεάν self test για τα σχολεία που ανοίγουν την Δευτέρα, από τα φαρμακεία.

Σήμερα Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2021, ολοκληρώνεται η προμήθεια των πέντε δωρεάν self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς από τα φαρμακεία.

Τα 5 αυτά self test αφορούν στις ανάγκες αυτοδιάγνωσης και ελέγχου των δύο πρώτων εβδομάδων επαναλειτουργίας των σχολείων. Από τις 10 Ιανουαρίου έως και τις 21 Ιανουαρίου δηλαδή.

Ποιοι δικαιούνται τα self test – Τι ισχύει για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς

Δικαιούχοι είναι  οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και μπορούν να τα προμηθεύονται επίσης μέχρι και σήμερα Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022.

Self test για μαθητές: Πότε ανοίγει ξανά η πλατφόρμα για τη δωρεάν χορήγησή τους - Dokari.gr

Υπενθυμίζεται ότι:

  • Το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο, ενώ για την πρώτη εβδομάδα (10-15/1) το self- test θα πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1), της Τρίτης (11/1) και της Παρασκευής (14/1).
  • Ο προ-συμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς. βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.
  • Η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία θα γίνεται και κατά την αργία των Θεοφανίων, την Πέμπτη 6/1, από εφημερεύοντα φαρμακεία. η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρίζεται στη πλατφόρμα edupass.gov.gr (και όχι στην πλατφόρμα του self-testing.gov.gr), από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19
  • Οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει να πραγματοποιήσουν δύο rapid test και ένα self test, όλα με δική τους επιβάρυνση, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων.  Συγκεκριμένα  το rapid test θα πρέπει πραγματοποιηθεί έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1) και της Παρασκευής (14/1) ενώ θα πρέπει να πραγματοποιηθεί και self test έως 24 ώρες πριν την προσέλευση της Τρίτης (11/1).
  • Από την δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων, οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να πραγματοποιούν δύο rapid test την εβδομάδα, πριν από την προσέλευση της Τρίτης και της Παρασκευής κάθε εβδομάδας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments