Διεθνή

Τζεν Ψάκη για Τραμπ: «Ίσως έμαθε κάτι» από την ομιλία Μπάιντεν

Τζεν Ψάκη για Τραμπ: «Ίσως έμαθε κάτι» από την ομιλία Μπάιντεν
Τζεν Ψάκη για Τραμπ: Η Τζεν Ψάκη εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου την περασμένη Πέμπτη κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του πρώην Αμερικανού προέδρου με αφορμή την πρώτη επέτειο της εξέγερσης της 6ης Ιουνίου.

Η Τζεν Ψάκη εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου την περασμένη Πέμπτη κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του πρώην Αμερικανού προέδρου με αφορμή την πρώτη επέτειο της εξέγερσης της 6ης Ιουνίου. Η ίδια, δήλωσε πως χαίρεται που ο Ντόναλντ Τραμπ προφανώς είδε την ομιλία του προέδρου Τζο Μπάιντεν και συμπλήρωσε πως “Ίσως να έμαθε κάτι από αυτήν”.

«Φαίνεται ότι είδε την ομιλία, υποθέτω ότι είναι καλά νέα. Ίσως έμαθε κάτι για το πώς μοιάζει να συναντάς τη στιγμή στη χώρα» ανέφερε η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου. Ο πρόεδρος Μπάιντεν είπε ότι δεν ανέφερε ονομαστικά τον Τραμπ στην ομιλία του επειδή δεν ήθελε να ξεκινήσει μια «σύγχρονη πολιτική μάχη». «Δεν ήθελα να το μετατρέψω σε μια σύγχρονη πολιτικήpsaki μάχη μεταξύ εμένα και του προέδρου. Είναι πολύ πέρα ​​από αυτό. Είναι πολύ πέρα ​​από αυτό», είπε απαντώντας σε ερώτηση της DailyMail στις αίθουσες του Καπιτωλίου μετά τα σχόλιά του.

Πυρά Τραμπ κατά Μπάιντεν για διχασμό

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τον νυν επικεφαλής του αμερικανικού κράτους Τζο Μπάιντεν ότι επικαλέστηκε το όνομά του προκειμένου να διχάσει περαιτέρω τη χώρα, στην πρώτη επέτειο από τη φονική επίθεση των υποστηρικτών του εναντίον του αμερικανικού Καπιτωλίου στις 6 Ιανουαρίου του 2021.

Ο Μπάιντεν «χρησιμοποίησε το όνομά μου σήμερα επιχειρώντας να διχάσει περαιτέρω την Αμερική», αναφέρει ο Τραμπ σε μια γραπτή ανακοίνωση μετά την ομιλία που εκφώνησε ο Μπάιντεν στο Καπιτώλιο με αφορμή την επέτειο.

Σε υψηλούς τόνους η ομιλία Μπάιντεν

Ευθέως ως υπαίτιο για τα τραγικά γεγονότα που έλαβαν χώρα ακριβώς ένα χρόνο πριν στο αμερικανικό Καπιτώλιο, με την εισβολή εκατοντάδων οπαδών του Τραμπ ώστε να σταματήσουν την επικύρωση του εκλογικού αποτελέσματος, έδειξε ο Τζό Μπάιντεν τον πρώην πρόεδρο Τραμπ.

Χωρίς να τον κατονομάσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε τον προκάτοχό του ότι συνιστά συνεχή απειλή για την αμερικανική δημοκρατία κι ότι «επιχείρησε να εμποδίσει μια ειρηνική μετάβαση της εξουσίας» την 6η Ιανουαρίου του 2021 με την επίθεση εναντίον του Καπιτωλίου, μια «ένοπλη εξέγερση». Παραλλαγή Όμικρον

Τζεν Ψάκη: Ελληνικής καταγωγής η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου

Η Τζεν Ψάκη γεννήθηκε στο Στάμφορντ του Κονέκτικατ, ενώ αποφοίτησε από το γυμνάσιο του Γκρίνουιτς το 1996.  Γονείς της είναι οι Δημήτρης Ψάκης και Ιλέιν Μέντβεϊ. Η πολιτική πορεία της ξεκίνησε το 2001, όταν εργάστηκε στις καμπάνιες των Δημοκρατικών Τομ Χάρκιν και Τομ Βίλσακ. Το 2017 η Ψάκη άρχισε να εργάζεται ως πολιτική σχολιάστρια στο CNN, θέση που εγκατέλειψε τον Νοέμβριο του 2020 για να ενταχθεί στην ομάδα των Μπάιντεν – Χάρις για τη μετάβαση στην εξουσία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments