Διεθνή

Δεν υφίσταται «μετάλλαξη Deltacron» – Για «τεχνικό λάθος» μιλάει ο Μαγιορκίνης

Δεν υφίσταται «μετάλλαξη Deltacron» – Για «τεχνικό λάθος» μιλάει ο Μαγιορκίνης
False Alarm για την Deltacron. Λήξη συναγερμού για τα ευρήματα στην Κύπρο. Για «τεχνικό λάθος» του Κυπριακού εργαστηρίου, κάνει λόγο ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Σε ανάρτησή του για τη «μετάλλαξη Deltacron», που φερόταν ότι ήταν μια μίξη των στελεχών Δέλτα και Όμικρον, ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης κάνει λόγο για «τεχνικό λάθος» του εργαστηρίου.

Αναφορικά με τα ευρήματα του εν λόγω εργαστηρίου στην Κύπρο έχει πλέον σημάνει λήξη συναγερμού.

Η σημαντική αυτή εξέλιξη δείχνει  πως η υβριδική «μετάλλαξη Deltacron» που ισχυριζόταν ότι αναγνώρισε εργαστήριο από την Κύπρο, ήταν μάλλον ανύπαρκτη απειλή τελικά.

Ένα False Alarm που διαπιστώνεται και σημαίνει την λήξη συναγερμού, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά αυτή τη συνέπεια της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαγιορκίνης επισήμανε ότι: «Σχετικά με το Deltacron (ανάμειξη Delta και Omicron) της Κύπρου που ακούστηκε πολύ στα ελληνικά ΜΜΕ πρόσφατα, οι πρώτες ανεξάρτητες αναλύσεις δείχνουν ότι πρόκειται για τεχνικό λάθος του εργαστηρίου, στη διαδικασία διαβάσματος του γονιδιώματος».

Γκίκας Μαγιορκίνης: Η πιο δύσκολη στιγμή της ζωής του και το όνειρό του Αναλυτικά η ανάρτηση του Γκίκα Μαγιορκίνη:

«Deltacron»: Τι υποστήριζε το κυπριακό εργαστήριο

Το εργαστήριο από την Κύπρο υποστήριζε ότι ταυτοποίησε νέα παραλλαγή του κορωνοϊού σε δείγματα θετικών περιστατικών στην Κύπρο.

Εκ των επικεφαλής της έρευνας, ο δρ Κωστρίκης, ανέφερε πως πρόκειται για τη… «μετάλλαξη Deltacron» η οποία ταυτοποίηθηκε σε 25 περιστατικά και φαίνεται, ότι τα στελέχη έχουν γονιδιακό υπόβαθρο της μετάλλαξης Δέλτα.

Ο δρ Κωστρίκης είχε πει τότε, πως ονομάστηκε έτσι επειδή αφορά μείξη από στελέχη Δέλτα και Όμικρον.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments