Οδηγός

Κορωνοϊός βεβαίωση νόσησης: Πως θα πάρετε βεβαίωση θετικού αποτελέσματος για την εργασία σας

Κορωνοϊός βεβαίωση νόσησης: Πως θα πάρετε βεβαίωση θετικού αποτελέσματος για την εργασία σας
Κορωνοϊός βεβαίωση νόσησης: Η μετάλλαξη Όμικρον βρίσκεται σε εξέλιξη και στη χώρα μας και πολλοί είναι οι εργαζόμενοι που νοσούν και χρειάζεται να πάρουν άδεια από την εργασίας του.

Η μετάλλαξη Όμικρον βρίσκεται σε εξέλιξη και στη χώρα μας και πολλοί είναι οι εργαζόμενοι που νοσούν και χρειάζεται να πάρουν άδεια από την εργασίας του. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό απαιτείται βεβαίωση νόσησης. Οι εργαζόμενοι δεν χρειάζεται να πάνε σε ΚΕΠ για να λάβουν βεβαίωση θετικού αποτελέσματος, αλλά μπορούν να το κάνουν και μέσω του GOV. Συγκεκριμένα, η βεβαίωση χορηγείται αποκλειστικά για απουσία από την εργασία και δεν επιβεβαιώνεται από την εφαρμογή Covid Free GR.

Κορωνοϊός βεβαίωσης νόσησης: Τι θα χρειαστείτε για να βγάλετε βεβαίωση νόσησης

Θα χρειαστείτε:

  • τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet
  • τον ΑΜΚΑ σας

Σε περίπτωση που έχετε κάνει περισσότερους του ενός διαγνωστικούς ελέγχους, η βεβαίωση εκδίδεται για το τελευταίο θετικό σας αποτέλεσμα.

Κορωνοϊός βεβαίωση νόσησης: Σε ισχύ οι ΚΥΑ για πιστοποιητικά νόσησης και PCR

Ορίζεται στα 47 ευρώ το πλαφόν για τα pcr tests, στα 10 για rapid, ενώ τα πρόστιμα σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τη νέα τιμολόγηση θα φτάνουν τις 5.000 ευρώ για κάθε παράβαση. Οι επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να έχουν σε εμφανή σημεία τους τιμοκαταλόγους, αλλιώς προβλέπεται πρόστιμο 1.000 ευρώ.

1) Για το τεστ ανίχνευσης του κοροναϊού SARS-CoV-2 με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου Real Time – PCR:

α) ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση δείγματος κ.λπ.), περιλαμβανόμενων των απαιτούμενων αντιδραστηρίων και αναλώσιμων υλικών, το ποσό των 35 ευρώ και β) ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης της δειγματοληψίας στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και στις ιδιωτικές κλινικές, το ποσό των 12 ευρώ.

2) Για το τεστ ανίχνευσης αντιγόνου του κοροναϊού SARS-CoV-2 με τη μέθοδο ταχείας δοκιμασίας (rapid test) ως ανώτατο όριο του αθροίσματος της τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση κ.λπ.), περιλαμβανόμενων των απαιτούμενων αντιδραστηρίων και αναλώσιμων υλικών, και της δειγματοληψίας στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, στις ιδιωτικές κλινικές, στα φαρμακεία, στα ιδιωτικά ιατρεία και σε κάθε άλλο σημείο λιανικής πώλησης το ποσό των 10 ευρώ.

3) Τα ανώτατα όρια τιμών χρέωσης που προβλέπονται στις περ. 1β) και 2) δεν ισχύουν στην περίπτωση κατά την οποία η δειγματοληψία πραγματοποιείται εκτός ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων, ιδιωτικών κλινικών,φαρμακείων και ιδιωτικών ιατρείων οπότε η τιμή τους διαμορφώνεται ελεύθερα.

4) Οι επιχειρήσεις που προσφέρουν τις παραπάνω υπηρεσίες και αγαθά, οφείλουν να αναρτήσουν σε εμφανές για το κοινό σημείο και στις ιστοσελίδες τους, τιμοκατάλογο που θα περιλαμβάνει και θα αναφέρει ευκρινώς τις ως άνω προβλεπόμενες ανώτατες τιμές.

5) Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με όσα ορίζονται στις περ. 1 και 2, επιβάλλεται από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000 € για κάθε παράβαση.

6) Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με όσα ορίζονται στην περ. 4, επιβάλλεται από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.000 €.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments