Οδηγός

ΟΠΕΚΑ πληρωμές: Πότε θα πάνε ταμείο οι δικαιούχοι για ΚΕΑ, επίδομα ενοικίου και διατροφικά επιδόματα

ΟΠΕΚΑ πληρωμές: Πότε θα πάνε ταμείο οι δικαιούχοι για ΚΕΑ, επίδομα ενοικίου και διατροφικά επιδόματα
ΟΠΕΚΑ πληρωμές: Μια σειρά πληρωμών αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο τέλος του μήνα από τον ΟΠΕΚΑ.

Μια σειρά πληρωμών αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο τέλος του μήνα από τον ΟΠΕΚΑ. Αφορά τα προνοιακά και διατροφικά επιδόματα ανάμεσά τους το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), το επίδομα παιδιού, ενοικίου κ.α. Οι καταβολές των επιδομάτων πραγματοποιούνται την τελευταία εργάσιμη του μήνα, έτσι για αυτό το μήνα θα πραγματοποιηθούν στις 31 Ιανουαρίου.

Η πληρωμή στους δικαιούχους γίνεται μετά την έγκριση με υπουργική απόφαση δαπάνης σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, οικονομικού έτους 2022, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της καταβολής (δαπάνες χορήγησης προνοιακών παροχών σε χρήμα σε ΑμεΑ).

ATM

ΟΠΕΚΑ πληρωμές: Αναλυτικά τα επιδόματα που θα καταβληθούν αυτό το μήνα

Στα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ που θα καταβληθούν αυτό το μήνα είναι: το Επίδομα Παιδιού, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), Επίδομα Στέγασης, Επίδομα γέννησης, Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα, Στεγαστική Συνδρομή, Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, Σύνταξη Υπερηλίκων.

ΟΠΕΚΑ: Δείτε χρήσιμες λεπτομέρειες για το επίδομα γέννας

Ένα από τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ που θεσμοθετήθηκαν τα τελευταία χρόνια είναι και το επίδομα γέννας. Το επίδομα γέννας δίνεται σε δύο ισόποσες δόσεις των 1.000 ευρώ. Το επίδομα γέννας έχει σχέση με όσα παιδιά γεννήθηκαν από την 1 Ιανουαρίου και εφεξής, οι γονείς υποβάλλουν αίτηση, μετά την αποδοχή της οποίας, το επίδομα καταβάλλεται σε δύο ισόποσες δόσεις των 1.000 ευρώ, ενώ είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο για χρέη σε δημόσιο και τράπεζες.

Το εισοδηματικό κριτήριο λήψης του επιδόματος καθορίζεται κατά τρόπο που καθιστά τη χορήγησή του σχεδόν οριζόντια, με παράλληλη ειδική μέριμνα κατά τον υπολογισμό του για τη στήριξη των μονογονεϊκών οικογενειών. Το συγκεκριμένο επίδομα έχει στόχο να αναχαιτίσει και να αντιστρέψει τις συνεχείς πτώσεις που παρουσίαζε ο δείκτης γεννήσεων τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας που οδηγούσε σε γήρανση του πληθυσμού, σε επίπεδα μάλιστα κάτω του Ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments