Κόσμος

Μπάιντεν πανδημία: Μοιράζει 1 δισεκατομμύριο δωρέαν τεστ

Μπάιντεν πανδημία: Μοιράζει 1 δισεκατομμύριο δωρέαν τεστ
Τον διπλασιασμό των δωρεάν τεστ που θα παρέχει στους Αμερικανούς ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. ‘Οπως ανακοίνωσε ο κ. Μπάιντεν, οι αμερικανοί πολίτες θα λάβουν 1 δισεκατομμύριο δωρεάν τεστ, οι οποίοι θα μπορούν να υποβάλουν το σχετικό αίτημα από την επόμενη εβδομάδα. «Σήμερα, δίνω οδηγίες στις ομάδες μου να παράσχουν επιπλέον 500 εκατομμύρια […]

Τον διπλασιασμό των δωρεάν τεστ που θα παρέχει στους Αμερικανούς ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

‘Οπως ανακοίνωσε ο κ. Μπάιντεν, οι αμερικανοί πολίτες θα λάβουν 1 δισεκατομμύριο δωρεάν τεστ, οι οποίοι θα μπορούν να υποβάλουν το σχετικό αίτημα από την επόμενη εβδομάδα.

«Σήμερα, δίνω οδηγίες στις ομάδες μου να παράσχουν επιπλέον 500 εκατομμύρια τεστ για να ανταποκριθούμε στη ζήτηση στο μέλλον», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, κατά τη διάρκεια μιας παρέμβασης στο θέμα της Covid-19 στον Λευκό Οίκο.

Ο Τζο Μπάιντεν είχε ήδη ανακοινώσει, στα τέλη Δεκεμβρίου, τη μαζική αγορά τεστ από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση: 500 εκατομμύρια κιτ διαγνωστικού ελέγχου, που θα διανέμονταν δωρεάν σε όσους θα υπέβαλαν σχετικό αίτημα.

Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους ανέφερε, επίσης, ότι ο ιστότοπος που θα επιτρέψει στους Αμερικανούς να παραγγείλουν δωρεάν αυτά τα τεστ, τα οποία θα κάνουν κατ’ οίκον, θα λειτουργήσει από την «επόμενη εβδομάδα».

Επιπλέον, ο πρόεδρος των ΗΠΑ διαβεβαίωσε πως η κυβέρνησή του εργάζεται με τα φαρμακεία για να διασφαλίσει τον εφοδιασμό με τα τεστ, ενώ υπογράμμισε ότι περισσότερα από 20.000 διαγνωστικά κέντρα, για δωρεάν έλεγχο, λειτουργούν την παρούσα στιγμή στην αμερικανική επικράτεια.

Για μία ακόμη φορά, ο Τζο Μπάιντεν κάλεσε τους συμπατριώτες του να φορούν μάσκα και να εμβολιαστούν.

Έκκληση για εμβολιασμό

Είναι η πολλοστή φορά που ο Αμερικανός πρόεδρος απευθύνει έκκληση για καθολικό εμβολιασμό των πολιτών. Ταυτόχρονα έχει κρούσει το καμπανάκι του κινδύνου σε σχέση με την Όμικρον, καθώς η νέα μετάλλαξη τείνει να γίνει κυρίαρχη.  Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, κάλεσε τους Αμερικανούς να εμβολιαστούν και όσους το έχουν ήδη πράξει να λάβουν την αναμνηστική δόση τους το ταχύτερο δυνατόν.

«Η μοναδική αληθινή προστασία είναι να κάνετε την ένεσή σας», είπε ο αμερικανός πρόεδρος, προβλέποντας πως τους ανεμβολίαστους για την COVID-19 πιθανόν τους περιμένει «ένας χειμώνας βαριάς ασθένειας και θανάτου».

Τα εργαλεία που έχουμε δουλεύουν», διαβεβαίωσε και πρόσθεσε: «θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προκειμένου οι Αμερικανοί να εμβολιαστούν και να κάνουν τις αναμνηστικές δόσεις τους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments