Διεθνή

Ανακύκλωση παπουτσιών: Ολλανδική εταιρεία δίνει νέα, ακριβή ζωή σε αθλητικά παπούτσια

Ανακύκλωση παπουτσιών: Ολλανδική εταιρεία δίνει νέα, ακριβή ζωή σε αθλητικά παπούτσια
Η ανακύκλωση παπουτσιών και ρούχων, τείνει να γίνει τάση. Δεύτερη ζωή σε παλιά, πεταμένα αθλητικά παπούτσια δίνει το Peterson Stoop. Γιατί να πετάξεις κάτι που μπορεί να γίνει καινούριο.

Η ανακύκλωση παπουτσιών και ρούχων, τείνει πραγματικά να γίνει τάση της μόδας. Δεύτερη ζωή σε παλιά, πεταμένα αθλητικά παπούτσια δίνει το Peterson Stoop. Γιατί να πετάξεις κάτι που μπορεί να γίνει καινούριο. Η δράση της, δεν είναι μόνο εμπορική επιλογή, αλλά εντάσσεται στο πλαίσιο μίας πιο βιώσιμης προσέγγισης στον σχεδιασμό και στην παραγωγή υποδημάτων, τον οποίο έχει ούτως ή άλλως  επιλέξει ως πολιτική παραγωγής το πανάκριβο Ολλανδικό brand.

Δημιουργημένη το 2016 από τις Jelske Peterson και Jarah Stoop η φίρμα του Άμστερνταμ, με τη βοήθεια μιας μικρής ομάδας τεχνιτών και ειδικευόμενων, δίνει πραγματικά νέα ζωή σε αθλητικά υποδήματα τα οποία ανακυκλώνει όχι μετατρέποντάς τα σε κάτι άλλο, αλλά κάνοντάς τα, κυριολεκτικά καινούρια.

Τίποτα δεν πάει χαμένο και οι λόγοι είναι πρωτίστως οικολογικοί

«Έχοντας αποκτήσει, με εργασία σε κατάστημα επιδιόρθωσης υποδημάτων και σε βυρσοδεψείο, μια καλή γνώση των παραδοσιακών τεχνικών και των υλικών που έχουν διάρκεια ιδρύσαμε το Peterson Stoop», σημειώνεται στην ιστοσελίδα τους. Οι λόγοι είναι απολύτως οικολογικοί. Γιατί να πετάς κάτι επιβαρύνοντας έτσι το περιβάλλον, αντί να το επιδιορθώσεις και να το κάνεις όχι απλώς σαν καινούριο, αλλά καινούριο.

Το οποίο μάλιστα μπορεί να πουληθεί σε υψηλές τιμές, ακριβώς χάριν της μοναδικότητάς του σχεδιασμού του.

Τo τελικό προϊόν από τα ανακυκλωμένα sneakers, που σώθηκαν από κάδους απορριμάτων και χωματερές, δίνουν μοντέλα σε μοναδικά σχέδια και paterns.

«Μέσα από την εμπειρία μας στην επιδιόρθωση υποδημάτων είδαμε πως τα αθλητικά υποδήματα πετιούνται και αντικαθίστανται αντί να επιδιορθώνονται. Το 2016 αναπτύξαμε την τρέχουσα ιδέα μας· και σκεφτήκαμε έναν τρόπο να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα των απορριμμάτων στη βιομηχανία υποδημάτων».

Τα συγκεκριμένα υποδήματα, αθλητικά παπούτσια, clogs και άλλων σχεδίων και τύπων, πωλούνται σε μεγάλα και εμβληματικά εμπορικά κέντρα του κόσμου, όπως το θρυλικό Selfridges του Λονδίνου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments