Πολιτική

Κηδεία Σασόλι: Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέστη στην τελετή – «Αφοσιωμένος Ευρωπαίος και φίλος της Ελλάδας»

Κηδεία Σασόλι: Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέστη στην τελετή – «Αφοσιωμένος Ευρωπαίος και φίλος της Ελλάδας»
Η κηδεία του Νταβίντ Σασόλι τελέστηκε το μεσημέρι στη Ρώμη

Στο έργο που πρόσφερε και την παρακαταθήκη που άφησε ο Νταβίντ Σασόλι, αναφέρθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σε δήλωσή της, στην κηδεία του Ιταλού πολιτικού που τελέστηκε το μεσημέρι στη Ρώμη.

«Με βαθύτατη θλίψη αποχαιρετώ έναν αφοσιωμένο Ευρωπαίο και φίλο της Ελλάδας, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι» τόνισε η κ. Σακελλαροπούλου μιλώντας στο ΑΠΕ. «Χειρίστηκε τα προβλήματα και τις προκλήσεις αυτής της δύσκολης, λόγω της υγειονομικής κρίσης, διετίας με αταλάντευτη πίστη στη σημασία της αλληλεγγύης και της κοινής προσπάθειας» συνέχισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και συμπλήρωσε: «Διαδραμάτισε εξέχοντα ρόλο στη δημιουργία ενός αποτελεσματικού μηχανισμού ανάκαμψης από την πανδημία, ενώ παράλληλα εργάστηκε για την εμβάθυνση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Το όραμά του για μια Ευρώπη που «καινοτομεί, προστατεύει και ακτινοβολεί», όπως χαρακτηριστικά έλεγε, είναι η πολύτιμη παρακαταθήκη του».

Ιταλοί πολιτικοί και Ευρωπαίοι ηγέτες, παρευρέθησαν στην κηδεία, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, ο πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ. Παρέστησαν επίσης Τιμητική φρουρά συνόδευσε την άφιξη του φέρετρου, που ήταν καλυμμένο με τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη βασιλική της Αγίας Μαρίας των Αγγέλων και των Μαρτύρων.

Στη σημερινή τελετή παρέστησαν Ιταλοί πολιτικοί και Ευρωπαίοι ηγέτες, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, ο πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ. Τιμητική φρουρά συνόδευσε την άφιξη του φέρετρου, που ήταν καλυμμένο με τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη βασιλική της Αγίας Μαρίας των Αγγέλων και των Μαρτύρων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελετή μνήμης

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί στην τελετή στη μνήμη του Σασόλι, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments