Ελλάδα

Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Η απάντηση του «Αχίλλειον» – Ποιος εμπλέκεται

Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Η απάντηση του «Αχίλλειον» – Ποιος εμπλέκεται
Το μαγαζί που δέχθηκε επίθεση από αντιεξουσιαστές πήρε επισήμως θέση

Σάλο έχει προκαλέσει η υπόθεση βιασμού 24χρονης κοπέλας στη Θεσσαλονίκη την Πρωτοχρονιά, με την εμπλοκή γνωστών ονομάτων της πόλης.

Το μαγαζί «Αχίλλειον» θέλησε να ξεκαθαρίσει τη θέση του μετά από φήμες και αναρτήσεις στα social media που ανέφεραν ότι άτομο σχετικό με την επιχείρηση εμπλέκεται στην υπόθεση.

Η ανάρτηση του «Αχίλλειον»

«Σχετικά με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες αναφέρουμε τα εξής:

  1. Η επιχείρηση δεν έχει ουδεμία σχέση με το αναφερόμενο περιστατικό.
  2. Με τον εργαζόμενο, ο οποίος φέρεται να συμμετείχε στο συγκεκριμένο περιστατικό έχει ήδη διακοπεί η συνεργασία μας.
  3. Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό και την θλίψη μας για τέτοιου είδους περιστατικά, και για τα οποία θα αποφανθεί η δικαιοσύνη.

Επιφυλασσόμαστε παντός νόμιμου δικαιώματός μας».

Επίθεση από αντιεξουσιαστές

Τα ξημερώματα του Σαββάτου ομάδα αντιεξουσιαστών έγραψαν συνθήματα στην τζαμαρία του καταστήματος για την υπόθεση του βιασμού.

Λίγο αργότερα σε ανάρτησή τους ανέφεραν μεταξύ άλλων

“Ενώ το 2021 μετρήσαμε 19 γυναικοκτονίες η πατριαρχία έρχεται πάλι να μας θυμίσει ότι βιάζει, καταπιέζει και δολοφονεί! Είναι η διαρκής υπενθύμιση ότι ανά πάσα στιγμή, εμείς ως γυναίκες, μπορούμε λόγω της φύσης μας ή της σεξουαλικότητάς μας, να γίνουμε αντικείμενα καταπίεσης. Μέσα σε μία πατριαρχικά δομημένη κοινωνία, η κοινωνική νομιμοποίηση της έμφυλης βίας αποκρυσταλλώνεται είτε στην αποδοχή καταπιεστικών-εξουσιαστικών συμπεριφορών είτε στο να αποκρύπτονται τέτοιου είδους περιστατικά, αν το στάτους των βιαστών το επιτρέπει.

Καμία εμπιστοσύνη δεν έχουμε στην αστική δικαιοσύνη, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που συγκαλύπτει και αφήνει ελεύθερους βιαστές, μιας και στη συγκεκριμένη περίπτωση μόλις έδωσε κατάθεση ο βιαστής μπόρεσε να φύγει ελεύθερος και ανενόχλητος. Το μόνο που έκαναν απλά εισαγγελέας και ανακριτής ήταν να του απαγορεύσουν την επικοινωνία με την κοπέλα! Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι ένας από τους βιαστές παραδέχτηκε το περιστατικό μέσω Instagram.”

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments