Ελλάδα

Τροχαίο Μονογυιού: Τι δείχνει το τιμόνι της Ferrari για την αιτία του δυστυχήματος

Τροχαίο Μονογυιού: Τι δείχνει το τιμόνι της Ferrari για την αιτία του δυστυχήματος
Το σημαντικό στοιχείο που «έδωσε» το τιμόνι της Ferrari, το οποίο μάλιστα παραπέμπει σε όχημα Formula 1, καθώς έχει πέντε θέσεις λειτουργίας στο δεξί του τμήμα. Ο άτυχος οδηγός της, Τζώρτζης Μονογυιός, δεν είχε καν αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα.

Το σύστημα ευστάθειας ESP είχε απενεργοποιηθεί πριν από τη μοιραία πρόσκρουση. Αυτό είναι από τα πρώτα στοιχεία της πραγματογνωμοσύνης στη Ferrari του πρόωρα χαμένου επιχειρηματία Τζώρτζη Μονογυιού.

Το στοιχείο αυτό «έδωσε» το τιμόνι της Ferrari, το οποίο μάλιστα παραπέμπει σε όχημα Formula 1, καθώς έχει πέντε θέσεις λειτουργίας στο δεξί του τμήμα. H τέταρτη και πέμπτη θέση αφορούν το traction control system, δηλαδή το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης ενώ η πέμπτη σχετίζεται με το ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας, το γνωστό ESP.

Η μη λειτουργία του ESP είχε ως αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να υπερστρέψει σε ένα απότομο πάτημα του γκαζιού. Δεν είναι ακόμα σαφές αν το ESP είχε απενεργοποιηθεί από τον οδηγό ή αν απενεργοποιήθηκε μετά το δυστύχημα.

Τροχαίο με Ferrari στη Βάρη: Νεκρός ο αδερφός της βουλευτού της ΝΔ Κατερίνας Μονογυιού

Δεν έτρεχε

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο μηχανολόγος-μηχανικός Παναγιώτης Μαδιάς στην ΕΡΤ, η ταχύτητα του αυτοκινήτου δεν πρέπει να ήταν μεγαλύτερη από 75χλμ/ώρα την ώρα της πρόσκρουσης.

«Μετά τη στροφή που πήρε με επιτυχία η Φεράρι και με ταχύτητα 90-100χλμ, μπήκε σε μία ευθεία και μετά έγινε η πρόσκρουση σε δέντρο. Με βάση τις ζημιές στο αυτοκίνητο, αλλά και στον κορμό του δέντρου, δεν πρέπει να ήταν πάνω από 75χλμ την ώρα η ταχύτητα του αυτοκινήτου, ενώ δεν υπήρχαν ίχνη τροχοπέδησης ή πλάγιας ολίσθησης στο οδόστρωμα. Ευελπιστώ όταν γίνει καλά η σύζυγος του θύματος ή όταν προσκομιστεί υλικό βίντεο να απαντηθούν τα ερωτήματα», είπε ο κ. Μαδιάς. svg%3E

Πώς συνέβη η ασύλληπτη τραγωδία

Συγκεκριμένα, το τροχαίο σημειώθηκε επί της οδού Κωνσταντίνου Καραμανλή 175, όταν το υπερπολυτελές αυτοκίνητο μάρκας Ferrari προσέκρουσε σε δέντρο με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά. svg%3E

Το τροχαίο σημειώθηκε όταν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο οδηγός προσπάθησε να αποφύγει έναν πεζό με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο, που είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, να φύγει από την πορεία του και να ξεκινήσει μια τρελή πορεία. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη Ferrari βρισκόταν και η σύντροφός του η οποία εκτινάχθηκε από το παράθυρο μετά τη σφοδρή σύγκρουση.

Η σορός του άτυχου 42χρονου μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο Βούλας ενώ η τραυματίας σύζυγός του, νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Δεν της έχουν πει ακόμη, ότι σε μία στιγμή, έχασε τον σύντροφο της και πατέρα του παιδιού της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments