Ελλάδα

Νέα μέτρα: Κρίσιμη συνεδρίαση της Επιτροπής – Ναι ή όχι στην παράταση

Νέα μέτρα: Κρίσιμη συνεδρίαση της Επιτροπής – Ναι ή όχι στην παράταση
Τα περιοριστικά μέτρα κανονικά λήγουν στις 6 το πρωί της Δευτέρα 24 Ιανουαρίου - Πιέσεις από επιχειρηματίες για επιστροφή της μουσικής

Κρίσιμη και καθοριστική είναι η συνεδρίαση της Επιτροπής των Ειδικών του υπουργείου Υγείας την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου, καθώς από αυτή θα εξαρτηθεί τι πρόκειται να γίνει με τα νέα μέτρα περιορισμού της πανδημίας, που υπό φυσιολογικές έχουν ημερομηνία λήξης την ερχόμενη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου στις 06.00 με όλα τα σενάρια να βρίσκονται στο τραπέζι, ακόμα και αυτό της παράτασης.

Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας της τελευταίες ημέρες και ιδιαίτερα οι «σκληροί» δείκτες των εκθέσεων του ΕΟΔΥ με την αύξηση διασωληνωμένων αλλά και νεκρών καθημερινά, καθώς σήμερα καταγράφηκαν πάνω από 100 θάνατοι από κορωνοϊό σε ένα 24ωρο φαίνεται ότι μπορεί να αποτελέσουν καθοριστικό παράγοντα για παράταση των περιορισμών.

Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο οι ειδικοί επιστήμονες που συνεδριάζουν αύριο είναι προβληματισμένοι και θεωρούν ότι σε περίπτωση άρσης των μέτρων, η επαναφορά της μουσικής και το άνοιγμα της νύχτας θα αυξηθούν κατακόρυφα οι θάνατοι και τα σοβαρά περιστατικά κορωνοϊού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ασκούνται έντονες πιέσεις από τον επιχειρηματικό κλάδο ώστε να επιστρέψει  η μουσική στη διασκέδαση, καθώς εκατοντάδες επιχειρήσεις βλέπουν τα καταστήματα τους άδεια. Ωστόσο, παρά τις σκέψεις για χαλάρωση των μέτρων, με ταυτόχρονη αύξηση των αυστηρών έλεγχοι και τήρηση του μέτρου για μόνο καθήμενους στα νυχτερινά κέντρα, ώστε να περιορισθεί όσο είναι δυνατό η διασπορά, προβάδισμα προς την παράταση δίνει η ανάλυση από τα επιδημιολογικά δεδομένα με τους ειδικούς να διαπιστώνουν ότι υπήρχε κατακόρυφη πτώση των κρουσμάτων μετά το κλείσιμο των νυχτερινών κέντρων.

Την ίδια ώρα, σε δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στα μέτρα για τα οποία σημείωσε ότι  αυτά απέδωσαν και δεν εξετάζεται αυστηροποίηση παρά το γεγονός ότι η πρόκληση της εμβολιαστικής κάλυψης είναι διαρκής.

Τι ισχύει

  • Διακοπή λειτουργίας κέντρων εστίασης και διασκέδασης στις 12:00 τα μεσάνυχτα
  • Οι πελάτες θα πρέπει να είναι μόνο καθήμενοι
  • Όριο ατόμων ανά τραπέζι οι 6 πελάτες.
  • Απαγόρευση διενέργειας εκδήλωσης πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλής στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως και από τους εργαζόμενους στην εστίαση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments