Αθλητισμός

Australia Open: Ο Ναδάλ νίκησε εύκολα τον Γιάνικ Χάνφμαν

Australia Open: Ο Ναδάλ νίκησε εύκολα τον Γιάνικ Χάνφμαν
Australia Open: Ο Ράφα Ναδάλ βρίσκεται σε φόρμα και ήδη νίκησε τον Γιάνικ Χάνφμαν πολύ άνετα και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του τουρνουά της Αυστραλίας.

Ασταμάτητος είναι ο Ράφα Ναδάλ που κατάφερε να νικήσει εύκολα, τόσο τον Μάρκος Γκιρόν, όσο και τον Γιάνικ Χάνφμαν Νο126 της παγκόσμιας κατάταξης και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Australian Open όπου περιμένει έναν εκ των Χατσάνοφ-Μπονζί.

Το Νο6 του ταμπλό, μόλις στο δεύτερο τουρνουά του μετά τον περασμένο Αύγουστο και το πρόβλημα τραυματισμού στο αριστερό πόδι όπου χρειάστηκε να χειρουργηθεί, δείχνει να βρίσκει σιγά-σιγά τα χτυπήματά του και την κίνηση μέσα στο court, έχοντας φυσικά πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Ο αγώνας

Ο Ισπανός απειλήθηκε ελάχιστα στο σερβίς του στο σημερινό ματς και μάλιστα έσωσε και τις δύο ευκαιρίες για break του αντιπάλου του. Παρ΄ότι το σκορ φαίνεται φαινομενικά εύκολο, οι δύο άνδρες ξόδεψαν 2 ώρες και 42 λεπτά στη Rod Laver Arena με τον Ναδάλ να τελειώνει το ματς με 30 winners και 26 αβίαστα λάθη.

Αυτή ήταν η 71η νίκη του Ναδάλ στο πρώτο Grand Slam της σεζόν. Μόνο ο Φέντερερ (102) και ο Νόβακ Τζόκοβιτς (82) έχουν περισσότερες στο Melbourne Park.

Τι είχε αναφέρει για τον Τζόκοβιτς

Ο Ισπανός που κατέκτησε το Australian Open το 2009 και επιστρέφει από Δευτέρα στη δράση τοποθετήθηκε στην επίσημη συνέντευξη Τύπου για την υπόθεση που απασχολεί το τένις το τελευταίο διάσημα. «Δεν ξέρω, θεωρώ ότι η κατάσταση ξέφυγε πολύ. Ειλικρινά με κούρασε, γιατί πιστεύω πως είναι σημαντικότερο να μιλήσουμε για τένις. Του εύχομαι τα καλύτερα. Είχα μια καλή σχέση μαζί του σε όλη την καριέρα μου. Κάναμε σημαντικά πράγματα για το tour, κάναμε φιλανθρωπίες, ήμασταν μαζί όποτε κάτι άσχημο συνέβαινε εδώ στην Αυστραλία, ή και σε άλλα μέρη του κόσμου. Αλλά αυτή η κατάσταση είναι περίπλοκη. Κατά την άποψή μου υπάρχουν πολλά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν.

Και πιστεύω πως θα είναι καλό για την εικόνα του να ξεκαθαρίσουν άμεσα τα πράγματα. Όσον αφορά το ίματζ του, ο καθένας διαλέγει τον δρόμο του. Τον σέβομαι πολύ ως άνθρωπο και ως αθλητή, χωρίς αμφιβολία. Και του εύχομαι τα καλύτερα. Δεν συμφωνώ σε πολλά πράγματα όμως από αυτά που μάθαμε τις δυο τελευταίες εβδομάδες ότι έκανε», είπε ο Ράφα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments